Кой ще се смята за „енергийно беден“


Кой ще се смята за „енергийно беден“
Снимката е илюстративна
02 Декември 2022, Петък
Автор: Десант

Дефиницията за енергийно беден е готова, но се работи по съпътстващата наредба, която ще обяснява как това ще се верифицира и доказва, каза днес в рамките на парламентарния контрол вицепремиерът Атанас Пеканов. Той припомни, че специална комисия се занимава с въпроса, като при дефинирането са помогнали и учените от Българската академия на науките.

Три елемента ще определят дали един човек е енергийно беден - доходен критерий, социален статус и имущество. Ще се вземат и предвид средствата, които се дават за отопление.

„Проблемът е верифицирането на данните - как ще се събират данните и кои институции ще се занимават с това. Към момента това са Министерството на енергетиката и Министерството на труда и социалната политика, както и общините", каза Пеканов.

По думите му въпросната наредба ще бъде готова до няколко седмици.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
VicusPetra
03.12.2022 04:11:41
0
0
Латинското име Дуросторум би трябвало да стане "Дурустор", според езиковедските правила, а не Дырстор/Дристор, както всъщност е старото "румънско" име на Силистра, ако беше пряко наследено от латински език,
Тоест: ако латинизираните/"римлянизираните" гети, изконни в Добруджа и близките до нея територии, наистина бяха пра-родителите на румънците и румънците са по-старо население от българите в Добруджа.

Латинската дума, латинското име "Карсиум" която понастоящем се казва "Хыршова" на румънски би трябвало да няма славянската наставка "-ова" и да започне с "х-", обаче думата е заимствана от средно-български (Хърсово).
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки