Хирург дари икона на рибарската общност в Ахтопол


Хирург дари икона на рибарската общност в Ахтопол
Снимки: Геопан
01 Декември 2022, Четвъртък


Дарението е предадено в навечерието на Никулден

Автор: Десант

Големият приятел на Странджа и нейното Черноморско крайбрежие проф. Иван Гаврилов – един от популярните и обичани български патриоти и лекари, направи в навечерието на Никулден знаково дарение в духа на най-добрите православни традиции. Той дари на рибарската общност в Ахтопол икона (26/68 см.) с лика на закрилника на черноморските рибари свети Николай Мирликийски Чудотворец - с волята тя да бъде осветена и поставена в Рибарския клуб.

Неговото изграждане е също дарение на ахтополските рибари от инж. Петър Кънев – председател на Сдружение „Черноморска Странджа“ и продължител на традициите на научната общност на Странджа и нейното Черноморско крайбрежие.

Дарението бе предадено на кмета на Ахтопол Станислав Димитров от председателя на Българския фермерски съюз Георги Стоянов и д-р Стефан Пейков - от рибарското читалище „Димитър и Константин Миладиновци - Струга - Рибарско селище Бургас - 2020”.



Проф. д-р Иван Гаврилов е началник на Клиника по гръдна хирургия в УСБАЛ по онкология, София. Има придобити специалности по хирургия, гръдна хирургия и онкохирургия. Старши научен сътрудник І степен. Действащ хирург с над 400 операции годишно.

Има специализации по гръдна хирургия и онкохирургия (София), по проблемите на рака на млечната жлеза (Москва и Илинойс) и рака на белия дроб (Москва). Участник в първото Европейско училище по онкология за страните от Източна Европа.

Автор е на над 300 научни труда и на множество научни публикации в авторитетни издания у нас и в чужбина, лектор на научни форуми. Член е на Европейското дружество на специалистите по рак на гърдата (EUSOMA) и е председател на редица научни организации и комисии по онкология у нас.

Известен е с дарителската си дейност както в региона, така и в страната. Носител на Знака на Лекарския съюз, а през 2020 г. е удостоен със званието Лекар на България.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
НИКОЛИНА ЕФТИМОВА
02.12.2022 09:27:59
0
0
ПРОФ. ИВАН ГАВРИЛОВ Е ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА АХТОПОЛ! ТОЙ ПРАВИ МНОГО ДАРЕНИЯ ЗА ГРАДА, НО НАЙ ГОЛЯМОТО Е , ЧЕ ОБИЧА ГРАДА! ТОЙ ПОДАРИ И КРЪСТА , КОЙТО Е НА СКАЛАТА НА ВХОДА НА РОХИТО! БЪДЕТЕ БЛОГОСЛОВЕН Г-Н ПРОФ. В ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ И В ПРОФЕСИНАЛНАТА СИ И ЛИЧНАТА ДЕЙНОСТ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки