„От жълъд до вековно дърво“ ще „поникне“ в изложба в Бургас заедно с детски рисунки на тема „Горите на Странджа”


„От жълъд до вековно дърво“ ще „поникне“ в изложба в Бургас заедно с детски рисунки на тема „Горите на Странджа”
Снимки: РИМ-Бургас
28 Ноември 2022, Понеделник


Експозициите са част от дейностите, които бургаският музей изпълнява по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“

Автор: Десант

На 30 ноември от 14:00 часа във фоайето на втория етаж на Културния дом на нефтохимика – НХК, в  Бургас ще се открие изложбата „От жълъд до вековно дърво”.

Интерактивната експозиция е създадена от специалистите на Природонаучният музей на РИМ – Бургас с идеята да се представят красотата и особеностите на горите на Странджа, както и да се наблегне на необходимостта от тяхното опазване. Изложбата включва четири информационни табла с много снимки и едно интерактивно дърво.

В деня на откриването й ще бъдат подредени и детски рисунки от конкурса „Горите на Странджа”, който беше обявен в Световния ден за защита на животните – 4 октомври. В конкурса се включиха над 100 деца от различни бургаски училища. Всички участници ще получат грамоти и награди, а специално жури определи най-добрите рисунки. Всички желаещи ще имат възможност да видят рисунките до 8 декември 2022 г.Създаването на изложбата и конкурса за детска рисунка са част от дейностите, които РИМ - Бургас изпълнява по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки