Сезират Прокуратурата за незаконна сеч на близо 300 дървета бял бор в частна гора в землището на село Огоя


Сезират Прокуратурата за незаконна сеч на близо 300 дървета бял бор в частна гора в землището на село Огоя
Снимки: ИАГ
28 Ноември 2022, Понеделник


Преди месец там отново са установени отсечени около 1000 дървета 

Автор: Десант

Служители на Регионална дирекция по горите - София установиха 285 броя отсечени дървета бял бор при извършена проверка в частна гора землището на село Огоя. На място горските служители установяват около 30 кубически метра от отсечената дървесина.

В близост до временен склад на съседно държавно сечище, за което има позволително за сеч, инспекторите установяват други 25 кубически метра дърва от бял бор, чиито шайби съвпадат с пъновете от частната гора. Дървесината е задържана.

Преписката за разкритото нарушение ще бъде предадена на Прокуратурата.



От Изпълнителната агенция по горите припомнят, че преди месец екип на Дирекцията отново установи отсечени около 1000 броя дървета в същата частна гора. При инвентаризация в съседно насаждение, държавна собственост с издадено позволително за сеч, е установено разминаване между реално отсечената дървесина и тази, която е експедирана.

В два други гранични подотдели общинска горска територия е установена сеч на дървета без да има издавани позволителни за сеч през 2021 г. и 2022 г.

Собственикът на частната гора притежава обща площ повече от 1000 ха горски територии, за чието опазване е предприел необходимите мерки, съгласно Закона за горите, като е наел лица, които да отговарят за опазването им.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки