Народното събрание търси кой да осъществи авторския надзор при извършването на основния ремонт на бюфета


Народното събрание търси кой да осъществи авторския надзор при извършването на основния ремонт на бюфета
Снимка: Уикипедия
24 Ноември 2022, Четвъртък


Строително-монтажните работи бяха спрени преди две години заради неизпълнение на задълженията от страна на строителя

Автор: Десант

Във връзка с основния ремонт на бюфет на парламента в сградата на пл. „Княз Александър І“ № 1 в София, от Народното събрание обявиха обществена поръчка за осъществяване на авторски надзор по време на строителството.

В рамките на ремонта ще бъде извършена подмяна на инсталациите, настилките и облицовките във всички помещения на бюфета и ще се реализира ново интериорно решение на залите за хранене.

През 2019 г. след проведена обществена поръчка Народното събрание сключи договор за строително-монтажни работи. Част от тях бяха изпълнени от строителя през 2020 г. Но след това, поради  неизпълнение на задълженията от страна на строителната фирма „Тобо проджект“ ЕООД, договорът бе прекратен и строителството бе спряно. 



През август бе обявена нова обществена поръчка за извършването на предвидените ремонтни дейности с погнозна стойност към 220 хиляди лева без ДДС. 

Основните видове работи, които следва да се изпълнят до завършване на обекта, са доставка и монтаж на предвиденото по проект технологично оборудване; на подвижна вътрешна преградна стена и
три броя преградни витрини при фоайе; репариране на съществуващата мозаечна настилка във входното фоайе и главните стълбища, както и във фоайетата към тоалетните; облицовка с технически камък над работни плотове в зоната за зареждане на храната; - доставка и монтаж на облицовки от MDF с фурнир цвят тъмен орех по цокъл и колони в Зала 3 и в зоната на окачения таван над линията за самообслужване; - почистване и импрегниране на съществуващата облицовка от мушелкалк по стени,
цокли и колони със специален препарат; доставка и монтаж на смукателен вентилатор, ел. табло, осветителни тела, ел. ключове и контакти и др.


Снимка: БЛИЦ


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки