Затварят въжената градина в Стара Загора


Затварят въжената градина в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
11 Ноември 2022, Петък


Атрактивното съоръжение  ще бъде недостъпно през студените месеци и ще отвори отново врати чак напролет

Автор: Десант

Въжената градина в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) спира да приема посетители от 14 ноември. Атрактивното съоръжение  ще бъде недостъпно през студените месеци и ще отвори отново врати чак напролет.

Развлекателното занимание е предназначено за деца до 14-годишна възраст. Всички те преминават през задължителен инструктаж за безопасност, а техните родители или придружители трябва да подпишат декларация, че са запознати с правилата за ползване на въжения парк.

Входът за съоръжението е безплатен.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Димитър Нови
14.11.2022 16:03:35
0
0
Нова румънска анти-бг. книга по "история", със заглавие "Организацията на Рум. Православна Църква в Южна Добруджа между 1913 и 1940 г.".

Organizarea Bisericii Ortodoxe Romane in Dobrogea de Sud (1913 - 1940)

https://www.editurauniversitara.ro/religie-si-filosofie-17/organizarea-bisericii-ortodoxe-rom%C3%A2ne-%C3%AEn-dobrogea-de-sud-1913-1940.html

На корицата е снимка на стара рум. карта на Южна Д. под заглавие: "Обединяването на румънска Добеуджа", тоест през 1913 г. румънците не откраднали Ю.Д., а я обединили с вече румънската (от 1878 г.) Северна Добруджа.
Книгата е от 2022 г., издателството е държавно ("Editura Universitara"=Университетско Издателство) , подчинено на рум. Министерство на Образованието, значи това са официални териториални претенции към Ю.Д. от страна на Рум. и "обучаване" на студентите в духа на омраза към бг. ("говор на омраза").

Връщане на мощите на Св. Димитър Басарбовски (покровител на гр. Букурещ) от ВРАЖДЕБНА Рум. в Бг.!!!
Ако Бг. Православна Църква ще ги изисква от Рум., веднага всичките прояви на рум. исторически ревизионизъм (не само книги) ще спрят.
Като (уж) учреждение на Бога, Рум. Прав. Църква би трябвало да ги върне, въпреки че юридически Бг. П. Църква няма повече право да ги изисква.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки