Връчиха и осветиха бойното знаме на създадената преди 10 години Флотилия бойни и спомагателни кораби


Връчиха и осветиха бойното знаме на създадената преди 10 години Флотилия бойни и спомагателни кораби
Снимки: ВМС
10 Ноември 2022, Четвъртък


Тържественият ритуал се проведе във Военноморска база-Бургас

Автор: Десант

Във Военноморска база-Бургас се проведе тържествен ритуал по връчване и освещаване на бойното знаме на Флотилия бойни и спомагателни кораби и отбелязване на 10 години от създаването на формированието.

Бойното знаме е символ на Българската армия, приемствеността между поколенията, духа на българския войник, воинската чест, доблест и слава.

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи бойно знаме на Флотилия бойни и спомагателни кораби. В присъствието на офицери от командването на ВМС, представители на държавната и местна власт, свещенослужители от Сливенската Света митрополия и бургаското духовенство, командири на военни формирования и гости, контраадмирал Михайлов поздрави личния състав с думите: „Дръжте бойното знаме винаги изправено! Пазете го чисто и неопетнено!“ .



Бойното знаме беше осветено от викария на Сливенския митрополит Агатополския епископ йеромонах Иеротей и представители на бургаската духовна околия.

Преди десет години, със заповед на министъра на отбраната, след организационно-щатни промени бе сформирано командване на Военноморска база-ВМС. През 2016 г. то се реорганизира в командване на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Днес, със заслужена гордост, военните моряци от флотилията отбелязват своя празник. От създаването си до днес, въпреки трудностите и трансформациите, корабните дивизиони и екипажи са основата за изграждането и утвърждаването на героичния и славен образ на българския военен моряк.

Те се представят достойно във всички изпитания, като утвърждават ролята на формированието си като водещо флотско съединение и всеотдайно работят за утвърждаване престижа и авторитета на Военноморските сили на  Република България.

За безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати и по случай празника, от името на министъра на отбрана, началника на отбраната и от свое име, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов връчи награди на отличили се военнослужещи.

Флотилен адмирал Велков награди заслужили военнослужещи и пожела на целия личен състав на флотилията да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки