Община Бургас определи границите на районите, включени в системата на организирано поддържане на чистотата през 2023 г.


Община Бургас определи границите на районите, включени в системата на организирано поддържане на чистотата през 2023 г.
08 Ноември 2022, Вторник


Контролът по изпълнение на настоящата заповед са възложени на Заместник-кмет  „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата”, Директор на дирекция „Околна среда“,  директорите на ЦАУ,  кметовете и кметските наместници на населените места в Община Бургас

Автор: Десант

ОБЩИНА БУРГАС
З А П О В Е Д
 № 3529 / 11.10.2022 г.

На основание чл.63, ал.2 от Закона за местните данъци и такси и чл.44, ал.2 от ЗМСМА

О П Р Е Д Е Л Я М :
 
1. Граници на районите на територията на Община Бургас, включени в системата на организирано поддържане на чистотата, в които през 2023 г. ще се предоставят  услугите по  събиране, извозване и обезвреждане  на битовите отпадъци в депо и поддържане на чистотата на територии за обществено ползване, както следва:
А. Строителните граници на гр. Бургас, кварталите и населените места;
Б.  Вилни зони и селищни образувания;
В. Други застроени терени извън границите на районите, посочени в т. А и т. Б, включени в системата на организирано поддържане на чистотата.

2. Честота на извозване на битовите отпадъци по райони и видове съдове, както следва:

Контролът по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Заместник-кмет  „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата”, Директор на дирекция „Околна среда“,  директорите на ЦАУ,  кметовете и кметските наместници на населените места в Община Бургас. 
Заповедта да бъде обявена публично чрез средствата за масово осведомяване.

ДИМИТЪР НИКОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Орбан покровителства Груефски
08.11.2022 14:59:13
0
0
8 ноември – Денят на солидарност с българите от Западните покрайнини, истински мъченици на българщината
https://www.desant.net/show-news/59335

1. Доколко ми е известно, главната (единствената ли?) причина на сърбите да искат и получат Западните Покрайнини през 1919 г. беше това че Бг. беше атакувала Сърбия през 1885, 1913 и 1915 г., така че Сърбия имаше нужда от "стратегическа граница".
Понастоящем, през 2022 г., е почти сигурно че Бг. няма да атакува Сърбия повече, особено ако Сърбия ще стане колежка на Бг. в ЕС (вероятно Сърбия няма да стане член на НАТО никога), така че причината, обоснованието на Сърбия да продължи да притежава Западните Покрайнини не съществува повече и те би следвало да се върнат в пределите на България.
"Стратегическата граница" беше и причината Великите Сили да позволят на Румъния да открадне Южна Добруджа през 1913 и, отново, в края на Първата Световна Война (1919 г., Ньойският трактат-диктат). Сега Южна Добруджа е отново българска, за разлика от Западните Покрайнини.
2. Точно, сърбите обичат Русия и за това, много от българските политици има заповед от Москва да не кажат/правят нищо срещу тях.
3. Понастоящем Унгария също е съюзник на Русия. Очевидно унгарците имат заповед от Москва да дадат убежище на Никола Груевски, бивш министър-председател на РСМ и голям българофоб.
В миналото, десетилетия наред, Унгария беше (може би) единствения анти-сръбски + анти-румънски съюзник на Бг.
Чрез даване убежище на Груевски, днешна Унгария обижда Бг., обаче няма бг. реакция.
4. Румъния, Полша и Турция имат малък регионален съюз, наречен Тристранната Турция, Полша, Румъния (тристранният формат)
Това е насочен не само срещу Русия, а и срещу Бг. (и дори Украйна)
Турция имас териториални претенции към полуостров Крим, т.н. прародина на кримските татари (мюсюлмански и тюркски народ).
Разбира се, полуостров Крим е бил населен (частично) от древни гърци и скити (индо-европейски иранско-подобен народ) много преди татарите.
Полша и Румъния също са много анти-руски (а и анти-украински) настроени.
Полша имат претенции към Калиниград и Украйна, Румъния има претенции към Приднестровието (руска държавица, формално/теоретично част от държава Молдова, на практика част независима или част от Русия) и към Украйна.
Румъния и Турция имат териториални претенции към Бг.
Обаче Полша няма никакви такива претенции.
Това е груба обида спрямо Бг. от страна на Полша.
Отново, няма никаква реакция от Бг.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки