Рекорден брой трофеи от благороден елен показаха на осмото годишно изложение с домакин ДЛС Росица


Рекорден брой трофеи от благороден елен показаха на осмото годишно изложение с домакин ДЛС Росица
Снимка: ИАГ
31 Октомври 2022, Понеделник


Ловните трофеи са израз на качественото състояние на дивеча

Автор: Десант

За поредна година Северноцентрално държавно предприятие - Габрово и ДЛС Росица са домакини на годишното изложение на ловни трофеи от благороден елен, добити през ловен сезон септември – октомври 2022 г.

Ловните трофеи са израз на качественото състояние на дивеча. Те са показател за доброто стопанисване на вида, за труда и грижата, които се полагат за развитието и опазването на дивечовите популации. Те са оценка за дейността на ловните водачи.

Трофеите не са самоцел, а тези изложения са основа за извършване на анализ на ловностопанската дейност и да се направят съответните изводи, каза инж. Стоян Тошев - изпълнителен директор на ИАГ, който откри събитието.

На изложението бяха представени 74 трофея, добити през ловен сезон 2022 на територията на 20 ловни стопанства и дивечовъдни участъци. 65 от тях са носители на медали.

Трофеят с най-голяма възраст на индивида – 16 години, е добит на територията на Държавното ловно стопанство „Росица", а най-впечатляващият трофей е от дивечовъден участък "Алеково" Той е оценен с 244.23 CIC.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки