Софийската градска художествена галерия съхранява портрет на екзарх Йосиф I, нарисуван от Иван Мърквичка


Софийската градска художествена галерия съхранява портрет на екзарх Йосиф I, нарисуван от Иван Мърквичка
Илюстрация: Геопан
28 Октомври 2022, Петък


Той бе тиражиран  от Международен търговски и културен център Геопан - Бургас във вид на възспоменателна картичка

Автор: Десант

Софийската градска художествена галерия е съхранила в своя фонд забележителен портрет на екзарх Йосиф I Български, нарисуван от Иван Мърквичка. Той е изпълнен с маслени бои на платно с размери 110 х 90 см.

От него се излъчва духовната мощ на народен водач, изявил своята обединителна роля за единството на Мизия, Тракия и Македония в годините, когато се утвърждава българската държавност.

През 2020 г. портретът украси възспоменателна картичка, издадена от Международен търговски и културен център Геопан - Бургас в тираж 1000. Част от тиража бе дарен на Генералното консулство на Р. България в Истанбул за българската културна общност в Р. Турция.

Карта от времето, когато Негово Блаженство Йосиф I оглавява Българската екзархия, показва духовната територия и землището на българите по времето на Екзарха.Тя е издадена от Д. Ризов в първия български  Атлас „Българите в техните исторически, етнографски и политически граници“, отпечатан в Берлин през 1917 г. в мащаб 1: 3 700 000, съхраняван в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“.


В категории: Новини , Светии и свещеници

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Thomas BURBEL
28.11.2022 00:50:11
0
0
Ние сме надеждни доставчици на решения за търговско финансиране, които са тук, за да ви помогнат да поддържате веригата си за доставки безпроблемна и да стимулирате растежа на бизнеса си. Предлагаме ви широка гама от решения и услуги за търговско финансиране, включително акредитиви (USANCE и AT SIGHT, Back to Back LC), стендбай акредитиви (SBLC), банкови гаранции (BG), гаранции за изпълнение, гаранции за авансово плащане, доказателства за средства (POF), ескроуирани средства, банкови менителници, предварителни уведомителни съобщения, банкови писма за удобство, готовност и възможност (RWA) и др.

С опита си в управлението на бизнес клиенти от всякакъв мащаб, ние имаме знанията и опита да ви предоставим доказано решение за търговско финансиране във вашата ситуация. Независимо дали сте търговец, вносител, износител, представител, консултант или брокер, ние сме тук, за да ви предоставим интегрирани решения за търговско финансиране при разумни разходи за обслужване.

* ЗА НАЕМАНЕ НА BG/SBLC МИНИМАЛНА НОМИНАЛНА СТОЙНОСТ НА BG/SBLC = EUR/USD 1 МЛН.
НАЕМНА ТАКСА = 4%+2% * ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА BG/SBLC

* ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА BG/SBLC ПРЯСНО НАРЯЗАН МИНИМАЛНА ЛЕСНА СТОЙНОСТ НА BG/SBLC = 1 МЛН. ЕВРО/USD
ЦЕНА = 32%+2%

Имаме и доверени партньори за монетизиране, които могат да монетизират BG/SBLC на добри цени. Те могат също така да получат BG/SBLC от името на бенефициера, за да предоставят заем без право на регресен иск

*Монтизация на BG/SBLC на лизинг - 65% без право на регресен иск
* Закупена монетизация на BG/SBLC - 90 % без право на регресен иск.

Ако се интересувате от нашите качествени услуги, моля, свържете се с нас чрез информацията по-долу E-mail. tb1967388@gmail.com
3
Alexandre Boulevard
28.11.2022 00:34:08
0
0
Здравейте, името ми е г-н Александър Булевард, ръководител на компания за търговски недвижими имоти, живееща в Брюксел (Белгия) от миналата година, търся заем между физически лица, за да развия бизнеса си, но всеки път, когато попадам на грешния човек, бях няколко пъти anarcado. Но след свидетелството на една дама в интернет, която говори за инвестиционна група, благодарение на тази група получих радостта благодарение на вас, които свидетелствате от името на групата на частните инвеститори GARCIA FINANCES Monaco Най-накрая получих финансирането си от 650.000 € без никакви трудности, нито такса наистина ви благодаря веднъж за вас. За тези, които все още се нуждаят от финансиране, свържете се с групата Garcia Finances Monaco на електронна поща suivant:churchillcapitalgarciafinances@gmail.com
2
Manfred Saal
27.11.2022 23:37:13
0
0
Здравейте, името ми е Манфред Саал, аз съм украински бизнесмен, който е направил богатството си в страната и по-точно в търговията и недвижимите имоти. Но днес това е КАО, защото всичките ми активи се изпариха. Между другото, не е нужно да ви разказвам за военните действия и катастрофалните, нечовешки неща, които преживяваме ежедневно в ръцете на руските войски, защото те са на първите страници на всички вестници по света.

За мое щастие трябваше да преведа преди военните действия много важна сума от 59000000 евро по сметка, открита в Южна Африка, за да започна отново дейността си след този кошмар. Но за съжаление намеренията ми вече не можеха да се осъществят, защото къщата ми беше ударена от една от руските ракети, в резултат на което загинаха съпругата ми и най-голямата ми дъщеря. Аз загубих и двата си крака, а най-малката ми дъщеря е на 7 години. Ето защо, тъй като вече не разполагам с мобилност, за да осъществявам дейността си, бих искал да ви поверя тези средства, за да ги инвестирате в проекти като промишленост, недвижими имоти, хотели и ресторанти или други проекти, които са дори по-привлекателни от изброените.

За тази цел бих искал да ви обърна внимание, че съм готов да ви предоставя 20% от общата сума за извършената услуга, за да ви поставя в идеални условия за всяка инвестиция.

Също така, за да се осъществи безпроблемно и дискретно тази сделка, банкерът и моят адвокат, отговарящ за досието, изготвиха стратегия, която ще ни позволи да осъществим досието до момента, в който средствата ще бъдат предоставени на ваше разположение, при пълно спокойствие. Затова ще ви информирам повече за тази стратегия, когато получа електронната ви поща. Поща от адвоката ми
boychenkoyegor@gmail.com
Благодаря ви за разбирането и съм на ваше разположение за всякаква допълнителна информация.
1
SUSAN BENSON
23.11.2022 11:11:29
0
0
Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага

Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг или всякакви други причини.

Не се тревожете повече, защото Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
* Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
* Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
* Достъпна лихва от 3%.
* Висок процент на одобрение - Имате 99,9% шанс да получите заема
* Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
* Лесно онлайн приложение.
* Персонализирани насоки и опит.
* Без скрити такси

Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда.

Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор веднага.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки