Норушители нападнаха горски служител в землището на с. Горник


Норушители нападнаха горски служител в землището на с. Горник
Снимка: ИАГ
30 Септември 2022, Петък


Агресията ескалирала по време на среднощна гонка в община Червен бряг

Автор: Десант

Агресия срещу горски инспектор от Регионална дирекция по горите - Ловеч упражнили нарушители по време на среднощна гонка в землището на с. Горник, община Червен бряг. Екшънът се разиграл след 19 часа в четвъртък, 29 септември, по време на съвместна акция на Регионална дирекция по горите - Ловеч, РДГ София и РДГ Берковица на територията на община Червен бряг.

Горските служители установили на място група от повече от 10 нарушители по време на транспорт на дървесина. При появата на екипите, част от лицата се опитали да избягат. В опита си да ги спрат един от горските служители е ударен в гърба. Със съдействието на органите на МВР нарушителите са задържани и срещу тях са образувани бързи производства.

Задържани са две моторни превозни средства и шест каруци, натоварени с незаконна дървесина и пет бензиномоторни триона. Предстои съставяне на актове за установените нарушения по Закона за горите.

Повече от 60 акта за нарушения на Закона за горите са съставени от трите регионални дирекции по горите – София, Берковица и Ловеч за последната седмица на септември. Те са в резултат на направените почти 1000 проверки на обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци.

Задържаната дървесина е в размер на 160 пр. куб. м. Задържани са 11 товарни автомобила превозващи дървесина, 7 каруци, 5 моторни триона.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки