В Бургас ще правят луксозни седалки и акустични стени за кина, театри и стадиони


В Бургас ще правят луксозни седалки и акустични стени за кина, театри и стадиони
30 Септември 2022, Петък


Строителството и обзавеждането на производствения комплекс ще струват над 10 милиона лева

Автор: Десант

Компанията „Монсийт“ ООД, която произвежда луксозни седалки и акустични стенни панели за кино салони, конферентни зали, спортни съоръжения, училища и др., стартира изграждане на собствена база в Бургас. Проектът предвижда обособяване на производствена част, складови помещения за готовата продукция и административна част. Размерът на закупения от компанията имот е 8940 кв. м.

Новата база ще бъде част от Промишлена зона „Север“ или т.нар. Фаза 1 на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“, разположена край Бургаското езеро. С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места при окончателно завършване на производствените линии.

„Монсийт“ ООД има богат международен опит в дизайна, производството и инсталирането на различни видове седалки и акустични стени. От дружеството споделят, че ключът към техния успех се крие в качество и прецизност на изработката, а основна цел стават пазарите в Европа. Едно от последните престижни постижения на компанията е свързано с изработка на цялостната седалкова система за националния стадион на Сенегал.

Междувременно Община Бургас и местният парламент дадоха зелена светлина за изграждане на комплекс, включващ база за производство на здравословни хранителни десерти, база за производство на храна за домашни любимци и прилежаща към тях логистично-складова база, която да ги обслужва. И тази инвестиция ще се осъществи в ПЗ „Север“, върху територия от 30 дка.

Според предварително заявеното намерение, строителството и обзавеждането на производствения комплекс ще струват над 10 милиона лева. Разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100. За реализиране на инвестицията е заявен интерес за закупуване на два съседни имота, разположени в ПЗ „Север“ – единият собственост на Община Бургас, другият на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД.

„Когато бъдат реализирани и тези нови производствен комплекси, почти напълно ще изчерпим възможностите на Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк – Бургас да приема нови инвеститори. Там вече реално работят 35 нови предприятия, а свободните терени свършиха. 7 компании вече закупиха терени на територията на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположена в близост до к-с „Меден рудник“.

Но все още липсва необходимата инфраструктура, за да могат да почнат да строят своите бази и предприятия. Там са необходими спешни действия, за да не изгубим инвестициите и новите работни места!“, отбеляза бургаският градоначалник Димитър Николов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки