Традиционно приготвени ястия, разходки в планината, игри и местен фолклор на Фестивала на кестена в Коларово


Традиционно приготвени ястия, разходки в планината, игри и местен фолклор на Фестивала на кестена в Коларово
28 Септември 2022, Сряда


Всяко населено място, разположено в полите на Беласица, участва в празника със своя уникална шатра, на която са изложени вкусни блюда, занаятчийски и други продукти, характерни за него

Автор: Десант

От 15 до 16 октомври в петричкото село Коларово ще се проведе поредното издание на традиционния Фестивал на кестена. Официално откриване ще е на 16 октомври от 11 ч. на сцената пред коларовското читалище „Яне Сандански“.

Посетителите ще имат възможност да опитат вкусните кестени, да се включат в разходките в планината, да се насладят на изпълненията на местните фолклорни състави и да дегустират традиционно приготвени ястия.

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на петричкия Исторически музей, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.

Празникът се провежда в Коларово всяка есен от 2012 г. насам. В рамките му се представя най-интересното от бита и културата на местните хора.

Всяко населено място, разположено в полите на планината Беласица, участва със своя уникална шатра, на която са изложени вкусни ястия, занаятчийски и други продукти, характерни за селото.

Програмата включва фолклорен концерт, маршрути в планината, игри и забавления за малки и големи базирани на местния фолклор, кестените, природата и културата от района на Природен парк „Беласица“.

Допълнителни атракции и експозиции допринасят за неповторимата атмосфера на фестивала.


В категории: Традиции , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки