Борис Ячев: Голяма част от мерките за подпомогане на бизнеса в ковид кризата бяха по предложение на НФСБ


Борис Ячев: Голяма част от мерките за подпомогане на бизнеса в ковид кризата бяха по предложение на НФСБ
Снимка: Архив
27 Септември 2022, Вторник




Автор: Интервю на Дина Харизанова

Остават броени дни до поредните парламентарни избори. В навечерието разговаряме с председателя на НФСБ Борис Ячев и водач на листата на патриотичната формация в 17 МИР-Пловдив област.

- Г-н Ячев, напоследък сме свидетели на засилена критика към МВР за това, че не може да се справи с преките си задачи по опазването на живота и здравето на българските граждани и борбата срещу престъпността, които са най-важната част от националната сигурност на страната ни. Каква според вас е причината?

- За съжаление, МВР, вместо да се реформира, е хвърлена в безсмислена война срещу прокуратурата. От противопоставянето между двете правоохранителни ведомства печели само организираната престъпност, която е оставена да вилнее на мира.

Вместо с реформа, Бойко Рашков се занимаваше с безкрайни и безсмислени кадрови смени, които обезглавиха МВР. 

Раздутата до безкрай цивилна администрация трябва да се съкрати и на нейно място да се назначат униформени полицаи, които реално, на терен, се борят с престъпността. Така ще се осигури и полицейско присъствие и в най-малките населени места. Защото, колкото по-малко и отдалечено е едно село, толкова по-самотни, възрастни и беззащитни хора живеат там. И толкова по-нагли и по-жестоки са престъпниците спрямо тях.

Освен това, самата система на МВР трябва да се прочисти от всички онези служители, които покровителстват престъпниците и опъват чадър над трафиканти, сводници и дилъри на дрога.

Тази реформа в силовите ведомства е тясно свързана и с борбата срещу корупцията.

- НФСБ участваше в управлението на България, когато светът бе сполетян от най-страшната криза в наше време - тaзи на ковид пандемията. Като цяло никое общество не беше подготвено за нея. Как оценяте мерките, които взе нашето правителство?

- Въпреки че не бяхме подготвени за такава извънредна ситуация, успяхме да наложим мерки, някои от тях болезнени и непопулярни, които запазиха не само живота на хиляди хора, но и помогнаха на цели сектори от бизнеса да оцелеят. И то в ситуация на безпрецедентна  социална изолация!

Голяма част от мерките за подпомогане на бизнеса в ковид кризата бяха по предложение на НФСБ, повечето от тях се прилагат и до момента! Това показва колко са адекватни и ефективни.

- Какви са вашите послания към избирателите в навечерието на предстоящия вот?

- На 2 октомври хората трябва да изберат тези, които са доказали, че могат да вземат решения за изход от кризата! Да подкрепят партии и политици, които са адекватни и решителни и могат да поемат отговорност за своите действия.

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки