Кандидати за народни представители от НФСБ посетиха Кулата на Бургас


Кандидати за народни представители от НФСБ посетиха Кулата на Бургас
Ключови думи: НФСБ, избори, Кула, Бургас
23 Септември 2022, Петък


Ураганният вятър, връхлетял Южното Черноморие преди седмица, е прекършил и отнесъл знамето, което се вееше над кулата

Автор: Десант

Според стар надпис, в древността Бургас е бил заграден от бурги, което на латински означава кули. От тях частично запазена е единствено тази в местността Пода край бургаския квартал Крайморие. Именно тя се свързва с името на Бургас и присъства и на герба на морския град.

Кандидатите за народни представители от листата на НФСБ в Бургас Христиан Митев, Радослав Петков, инж. Иван Кузманов, Янчо Милев, Диана Фъртунова, Севдалина Пенева и Мариян Лефтерова посетиха мястото.

„Кулата зад нас е един от най-важните исторически символи на Бургас. Ние като родолюбци често посещаваме това място и се грижим за него. Искаме да предадем ентусиазма ни на нашите съграждани, те също по-често да посещават това историческо място и да го опазят за следващите поколения. След бурята преди седмица дойдохме да проверим какви са щетите тук като планираме след седмица да почистим отново района“, каза кандидатът за народен представител Радослав Петков, който е втори в листата на НФСБ.

Ураганният вятър, връхлетял Южното Черноморие преди седмица, е прекършил и отнесъл знамето, което се вееше над кулата. Патриотите обещаха, че ще възстановят българския трибагреник. Това няма да е първата им инициатива на това място.

През есента на 2019 г. от родолюбивата партия почистиха потъналата в бурени кула и побиха българското знаме на върха й. През пролетта на 2021 г пък те поставиха указателна табела с информация за ценният паметник.

От летописите се знае, че именно около това охранително съоръжение, бранило през вековете подхода към днешното Мандренско езеро, по което е можело да се стигне до Дебелт, се състои едно от най-големите сражения на българската армия по времето на Светослав Тертер. Тогава българите разгромяват византийците и Южното Черноморие става владение на България.

НФСБ се явява на предстоящите парламентарни избори с номер 8 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки