Вълчо Чайков: Оградата по границата ограничава бежанския поток


Вълчо Чайков: Оградата по границата ограничава бежанския поток
Снимка: Авторът
23 Септември 2022, Петък


Необходимо доброто състояние на това защитно съоръжение непрекъснато да се поддържа, категоричен е кандидатът за народен представител от НФСБ

Автор: Интервю на Дина Харизанова

В последно време миграционният натиск по българо-турската граница е нараснал в пъти. Жителите на пограничните странджански села често са първите, които виждат нелегално преминалите я чужденци. Ситуацията в село Бръшлян коментира кандидатът за народен представител от листата на НФСБ за Бургаски избирателен район Вълчо Чайков.

- Има ли напрежение в село Бръшлян заради пресичащите нелегално границата бежанци?

- Потокът от мигранти наистина напоследък е много голям и се засилва. Нелегално преминали градицата идват и в Бръшлян. Хората от селото много помагат за залавянето им. Те веднага съобщават на телефон 112, когато видят чужденците. 

За щастие, благодарение на изградената по границата ограда, този мигрантски поток значително се ограничава. Но е необходимо доброто състояние на това защитно съоръжение непрекъснато да се поддържа. В момента това наистина се прави и се надяваме, че няма да е инцидентно, а ще продължи и занапред.

- Могат ли да са спокойни хората от селото?

- Разбира се. Районът е наситен с военни, жандармерия, полиция и се охранява непрекъснато. За да са спокойни и за бъдещето си, местните жители трябва да грасуват в номер 8 в интергралната бюлетина за НФСБ, защото именно благодарение на тази партия днес имаме ограда, която осигурява една превенция срещу масовото нелегално преминаване на граничната бразда.

Припомняме, че това лято по инициатива на Вълчо Чайков и основно с негови средства в селото бе открит паметник в чест на загиналите във войните за национално обединение на България местни жители.

Мемориалът днес е място за поклонение и в дните на големите ни национални празници се отрупва с цветя.

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Бай....
21.02.2023 18:45:34
0
0
Този комунистически далавераджия няма начин да няма нищо общо с мигрантите! Има очи и на гъза си !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки