Ще ремонтират шосета, алтернатива на АМ „Хемус“ и Подбалканския път


Ще ремонтират шосета, алтернатива на АМ „Хемус“ и Подбалканския път
Снимка: АПИ
21 Септември 2022, Сряда


Става въпрос за 40 км от III-801 Белица – Поибрене – Оборище – Панагюрище – Стрелча

Автор: Десант

Областно пътно управление – Пазарджик обяви обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на 40 км от третокласния път III-801 Белица – Поибрене – Оборище – Панагюрище – Стрелча, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Трасето осъществява най-пряката връзка на общините Панагюрище, Стрелча и Копривщица със София. Третокласният път е алтернатива на АМ „Тракия“ и Подбалканския път.

Участъкът, предвиден за ремонт, започва от 25-ти км при границата на областите София и Пазарджик, преминава през с. Поибрене, с. Оборище, Панагюрище и завършва при 65-ти км на входа на Стрелча.

Прогнозната стойност на поръчката е 802 000 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ.

Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с което ще се повиши безопасността на движението.

Договорът за проектиране включва изпълнение на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа.

Срокът за подаване на офертите е до 16 октомври т. г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки