3D видео-мапинг шоу ще преобрази бургаската гара


3D видео-мапинг шоу ще преобрази бургаската гара
19 Септември 2022, Понеделник


В началото на октомври в морския град ще се проведе шестото издание на Фестивала за съвременно изкуство „Вода“

Автор: Десант

Невиждан „потоп” от емоции ще „залее” Бургас в началото на октомври. Тогава в морския град ще се проведе шестото издание на Фестивала за съвременно изкуство „Вода“, в който ще се включат множество мултидисциплинарни артисти от цял свят. 

Едно от атрактивните предварителни събития ще е грандиозното 3D видео-мапинг шоу, което от 20 ч. на 26 септември ще представи в нова светлина фасадата на бургаската жп гара.

Фестивалът е доказал своята оригиналност и изобретателност в подбора на артисти и локации през последните 5 години. Тази година той ще погъделичка любопитството на гостите си със забравените локации на жп гарата, холандския склад и Конгресния център в Бургас, които ще бъдат превърнати в своеобразна сцена за перформанси, инсталации и артистични събития.

Поставящи начало на събитието са едни от най-атрактивните участници, а именно ADISTU (Румъния) и E.U.E.R.P.I (България) – независими артисти с дълга история като колаборатори, които ще предоставят на публиката вътрешното пътешествие INNERSCAPE, което е едновременно интензивно, спиращо ума, но и успокояващо за душата.

Аудио-визуалното 3D мапинг шоу, което ще бъде представено на фасадата на гарата в морския град, се ражда от изследването на Адриан Манолеску на органичната оригиналност във виртуалните полета чрез добавянето на слоеве от психичния свят. За да постигне това, той преплита сюрреалистичните пейзажи с нотки от реалността.

Колаборатор в артистични проект е Мирян Колев, който е музикант и мултидисциплинарен артист, активен в сферата на електроакустичната, експериментална музика и саунд арт. Той експериментира със звука, като представя музиката си като вид експресия – предаване на мисли и чувства в най-чист вид под формата на звук.

Наближава ли нов голям Потоп? Ще успее ли този път светът да премине над бездната на саморазрушението? Ако не, какво може и си струва да бъде спасено и пренесено ОТВЪД? Това са част от въпросите, които поставя новият спектакъл на Театър на сетивата София „Корабът на Ной“. Той ще бъде осъществен в сградата на Пристанищния конгресен център в Бургас като част от фестивала на 1, 2 и 3 октомври. 

„Корабът на Ной“ задава начало и посока на едно пътуване, което ще продължи НЕОпределено време, защото е пътуване в неизвестното. То е преход между два свята – от света, който безвъзвратно си отива, към света, който необратимо наближава, но все още не е дошъл. Като се опитваме да разширим мислимото и представимото, и доверявайки се на вездесъщата интуиция тръгваме на път.

Това е интерактивен спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт“, през който публиката преминава индивидуално и лично си взаимодейства с артистите. Ето защо е необходимо зрителите да си запазят билет с точен час за влизане във времевия диапазон между 19:00 и 21:30 ч.

Фестивалът „Вода“ се реализира с финансовата подкрепа на: Министерство на културата, Национален фонд „Култура”, Община Бургас и Унгарски културен институт – София; с подкрепата на: НК „Железопътна инфраструктура”, ЖП секция – Бургас, Конгресен център – Бургас, БНР – Бургас и  Списание ВИЖ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки