СКАТ и НФСБ в Бургас отбелязаха 103 години от рождението на Николай Хайтов


СКАТ и НФСБ в Бургас отбелязаха 103 години от рождението на Николай Хайтов
Ключови думи: НФСБ, избори, Хайтов, Бургас
15 Септември 2022, Четвъртък


По традиция те се събраха в офиса на родолюбивата телевизия – единственото място в Бургас, на което може да се отдаде почит на автора на Козия рог

Автор: Светлана Николова

Членове и симпатизанти на Националния фронт за спасение на България и служители на телевизия СКАТ и сайта Десант в Бургас отбелязаха 103 години от рождението на големия писател, публицист и пазител на българските корени Николай Хайтов.



По традиция те се събраха в офиса на родолюбивата телевизия – единственото място в Бургас, на което може да се отдаде почит на автора на Козия рог. Връзката на НФСБ и СКАТ с Хайтов е неразривна, припомниха присъстващите.


Христиан Митев, водач на листата на НФСБ в Бургас

„Основната идея и девиз на партията – „България над всичко“, се родее с крилатата фраза на Хайтов – „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“. В лицето на Хайтов виждаме един пример за личности, които с дела доказват, че българският патриотизъм е жив, че поставянето на интересите на родината над лични и партийни интереси е възможно. И този модел на поведение, който Хайтов през целия си живот е следвал, е модел на действие и на поведение на партия НФСБ и нейните симпатизанти и членове“, каза Христиан Митев, заместник-председател на НФСБ. Той е и водач на листата на партията за участие в парламентарните избори на 2 октомври за 2 МИР Бургас.

„Защо ни липсва Хайтов? Защото в момента подобна фигура, която с такъв плам и с такова майсторско перо да може да изобличава проблемите на съвременна България и да дава съответно решенията им, няма.

„Българският национализъм в никакъв случай не е отживелица, даже напротив. В днешно време е належащо да има хора патриоти, да има хора националисти, които да обичат искрено България. На 15 септември, когато отбелязваме 103 години от рождението на академик Николай Хайтов, трябва да си спомним за тези важни неща, които той ни е завещал – „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“, добави Антон Стоянов, областен координатор на НФСБ за Бургас и кандидат за народен представител в листата на партията в морския град.

По предложение на общинските съветници от НФСБ в Бургас има гласувано още преди 8 години решение за издигане на паметник на Николай Хайтов в Бургас. До ден днешен то обаче остава нереализирано.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки