Хубава си, моя горо, миришеш на... ДПС. Или как от протурската партия използват дърветата за предизборна агитация


Хубава си, моя горо, миришеш на... ДПС. Или как от протурската партия използват дърветата за предизборна агитация
Снимки: Авторът
19 Септември 2022, Понеделник


Един пример за поредното погазване на Изборния кодекс от страна на Движението

Автор: Дина Харизанова

В така наречените „смесени райони“ ДПС продължава да се държи като недосегаем господар, безпардонно показвайки правилата и законите в нашата мила родина.

От протурската партия неведнъж по избори са провеждали агитацията си на турски език. Един-два пъти свенливо ги плеснаха през ръцете за това поведение и толкоз. Тази практика си я има и до ден днешен.

Сега пък депесарите са обсебили гората между руенските села Вресово и Люляково и са облепили с агиационните си плакати почти всяко второ крайпътно дърво от двете страни на шосето. 



В Изборния кодекс ясно, категорично и недвусмислено е записано (чл. 183, ал. 3), че „агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини - с разрешение на собственика или управителя на имота“.

Някъде да прочетохте за дървета, гори?

Изборният кодекс вече знаят и малките деца, но това не пречи на самозабравилите се ДПС активисти да дерибействат както им е угодно, без да се съобразяват ни с Конституция, ни с нормативната уредба в държавата. 

В заповедта на кмета на община Руен във връзка с насрочените на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители, публикувана на официалната интернет страница на общината, не е конкретизирано точно къде да се лепят предизборните плакати. Но в точка 2 е подчертано: „Забранявам поставянето на агитационни материали върху сгради и имоти - публична държавна или общинска собственост“. 

А вресовските гори са си имоти държавна собственост, стопанисвана от Държавно горско стопанство - Айтос. 



Всеизвестен е апетитът на ДПС към българските гори. Не е тайна, че масово фирми на Движението изсичат до голо дървесината и я изнасят с кервани към съседни страни. Но ето че партийните агитатори от ДПС са решили да се разпореждат с дърветата вече и като с безплатни билбордове, та да привличат вниманието на водачите, които се движат по шосетата в горските райони в Руенско. 

Привличат вниманието, но и разсейват едновременно шофьорите. Защото едно е да зърнеш един билборд край шосето, друго е цяла гора да е изпъстрена с предизборни плакати и от дърветата като горски духове да надничат образите на Ахмед Доган, Карадайъ и други депесарски функционери.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки