Ремонти на улици и междуселски пътища са сред приоритетите на община Средец


Ремонти на улици и междуселски пътища са сред приоритетите на община Средец
Снимка: БНР
05 Септември 2022, Понеделник


Към момента продължава ремонтът на една от основните улици в Средец - „Тодор Николов“, който се извършва на няколко фази

Автор: Светлана Николова

Предстои в близките дни да бъде подписан договор за изпълнение на общинската програма на Средец, свързан с рехабилитация на общинската пътна мрежа.

В програмата тази година за ремонт са включени междуселищните отсечки от с. Варовник до с. Богданово, от Средец до Росиново, както и от главния път Средец-Елхово до селата Пънчево, Сливово и Факия.

Размерът на отпуснатите средства за тези участъци е общо близо 210 000 лева.

„Това ще бъдат текущи ремонти, тъй като всеки може да си направи сметка за себе си, тези пари докъде могат да стигнат, ако започнем да правим основни ремонти. Общинската пътна мрежа на Средец е една от най-големите в Бургаска област. Тя възлиза на близо 250 километра. Правим всичко по силите си да я поддържаме“, коментира кметът на общината инж. Иван Жабов.

Към момента продължава ремонтът на една от основните улици в Средец - „Тодор Николов“, който се извършва на няколко фази. До седмица се очаква общината да подпише договор и за реконструкция и основен ремонт на улица „Димитър Юруков“, заедно с една от пресечките й.

В плановете на Средец е общината да кандидатства по програмата за развитие на селските райони. Там също има заложени ремонти на улици на обща стойност над един милион и 900 000 лева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки