Приключи 14-тата „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2022”


Приключи 14-тата „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2022”
Снимка: КИЦ „Босилеград"
23 Август 2022, Вторник


В двете смени участваха 109 деца

Автор: Десант

Успешно и сред всеобща радост приключиха работните занимания на 14-тата „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2022”, съобщават от КИЦ „Босилеград”. След заключителното спортно състезание по дисциплини, участниците от втората смяна бяха наградени с медали и спортни купи.

И тази детска ваканция се проведе по проект на босилеградския културно-информационен център и се реализира от Олимпийски клуб „Босилеград“ под педагогическото ръководство на Желко и Силвия Насеви.

Ваканцията изцяло бе финансирана от Министерството на външните работи на Република България по програмата „Помощ за развитие”. Всички участници и работният екип получиха спортни екипировки, храна и награди.

В двете смени участваха 109 деца от Босилеград и Райчиловци, като  в първата смяна бяха 67 и във втората смяна 42 деца.

През юли и август малчуганите имаха възможност по една наситена със спортни занимания и лекции програма не само да си играят на Олимпиада, но и да научат спортните похвати и спортните правила по основните видове спорт и много полезни неща от областта на възпитанието, взаимното общуване, екология, местни традиции, театър, култура и изкуство.

Ваканцията се проведе сред увеличаващ се интерес и съпричастност от деца и родители от Босилеград, сред природна обстановка на една ливада в местността Добри дол. Участниците изпитваха истинска радост, щастие и свобода на духа.

Проявата е единственото място, където над едно десетилетие децата имат възможност за свободна творческа изява, а техните родители им дават все по-голяма подкрепа и се превръщат в тяхната истинска и верна публика по време на спортните им състезания.

Съвместните усилия на КИЦ „Босилеград”, Олимпийски клуб „Босилеград”, Национална спортна академия „Васил Левски”, 55 СОУ „Петко Каравелов” от София и Програмата „Помощ за развитие” към Министерството на външните работи на Република България си заслужаваха, защото Босилеград няма нищо по-ценно от своето подрастващо поколение.


В категории: Нашенци зад граница , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки