Екопътека от село Кошарица до местността Плазовец ще се преминава както пеш, така и с велосипед или автомобил


Екопътека от село Кошарица до местността Плазовец  ще се преминава както пеш, така и с велосипед или автомобил
22 Август 2022, Понеделник


Най-бързият достъп до нея ще е от главния път Бургас-Варна

Автор: Дина Харизанова

Община Несебър обяви обществена поръчка за изграждане на екопътека от село Кошарица до местността Плазовец. Тя е ситуирана върху съществуващ път, като най-бързият достъп до нея е от главния път Е87 Бургас-Варна. Трасето й ще е с общата дължина е 4631 м. По цялото й продължение ще бъдат разположени общо 106 енергоспестяващи соларни осветителни тела.

Прогнозна стойност на обществената поръчка: 230 836,65 лв. без ДДС.

Проектът предвижда по екопътеката да има място за сядане тип „хамак“, изработено от дъб, бук, габър или друго твърдо дърво; място за сядане тип „пънче“ от същите видове дървета; заграждение за завет тип „плет“, изработено от изплетена от тънки обелени или необелени лескови и дрянови пръчки рогозка.

Ще бъде поставени дървена указателна табела и кошчета за отпадъци - тип пчелен кошер, също изплетени от тънки обелени или необелени лескови и дрянови пръчки.

По маршрута ще бъде обособена площадка с панорамен далекоглед, който ще е водоустойчив на
дъжд и влага. Той ще е със стабилен метален корпуси и снабден с монетен механизъм с настройка на времето за наблюдение. Фокусът му ще може да се наглася индивидуално и ще бъде с противоореолно и просветляващо покритие.

За туристите ще бъде изградена и чешма.

Асфалтовата настилка на съществуващия път, върху който ще се ситуира екопътеката, в момента е в лошо състояние. Предвидено е по екопътеката да може да се преминава както пеш, така и с велосипед или автомобил. В тази връзка се предвижда по цялата й дължина от над 4,5 километра да се изкърпят с плътна асфалтобетонова смес единичните дупки с различна големина и дълбочина от 4 до 6 см. и над 6 см. 


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Посетител на "екопътеката
09.07.2023 13:23:36
0
0
...ако въобще това може да се нарече екопътека. Пълна пародия на екопътека. Това си е междуселски път, на който са поставени соларни лампи и няколко хамака, за да се вземат парите от европейския фонд. Който е ходил по екопътеки ще го разбере веднага щом тръгне по нея. Въпреки това отидеохме до края. Не препоръчвам на никой. Изобщо не е това, което пише. А далекогледа - никакъв го няма.
1
Селянин от кошарица
22.08.2022 19:50:57
0
0
Защо не продължите вело алеята от Сл. Бряг до село Кошарица, а не само до вилата зона. Направихте вело алея за руснаците, а за нас българите от селото нищо не правите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки