Град Левски събира кулинари на Третия фестивал на пълнената чушка


Град Левски събира кулинари на Третия фестивал на пълнената чушка
Снимка: Архив „Дарик“
22 Август 2022, Понеделник


Председател на журито за пореден път ще бъде известният български кулинар Иван Звездев, а градусът на настроението ще вдигат изпълнения та Силвия Кацарова и Илия Луков

Автор: Десант

От 26 до 28 август в град Левски ще се състои трето издание на Националния фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция”. В рамките на събитието, организирано от местната общинска администрация и НЧ „Георги Парцалев - 1901“ ще се проведе и Фермерски пазар в подкрепа на местните производители.

Подготовката за празника, кулинарното събитие и възможността местни производители да представят български храни и продукти е в ход. Целта е да се съхрани и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможност на местните производители да покажат своите продукти на домакини и гости на фестивала.

Участниците в надпреварата за най-добре приготвено блюдо с пълнени чушки ще могат да покажат своето кулинарно майсторство, оригиналност и традиции и ще могат да спечелят награди, изработени от майстор ювелир за първо, второ и трето място в състезателните категории: „Пазители на традицията”, „Кулинарно вдъхновение” и „Чушката – царицата на есента”.

Председател на журито за пореден път ще бъде известният български кулинар Иван Звездев.

Програмата предвижда кулинарен конкурс, дегустация, забавни състезания, музика и танци.

Популярната поп певица Силвия Кацарова ще вдигне градуса с концерт още на  26 август от 20:30 ч., а Ретро дискотека с концерт на IZIDA на 27 август по същото време ще покаже таланта на местни и гостуващи групи.

Народният певец Илия Луков, известен с множество прояви в подкрепа на българщината, ще изнесе своя концерт на 28 август.


В категории: Новини , Традиции , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки