Борис Ячев: НФСБ отива на избори със собствената си регистрация с подкрепата на няколко политически формации


Борис Ячев: НФСБ отива на избори със собствената си регистрация с подкрепата на няколко политически формации
21 Август 2022, Неделя


По думите му целта е дългосрочно обединение за общо участие и на следващия вот

Автор: Десант

„Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) отива на избори със собствената си регистрация с подкрепата на няколко политически формации. Това каза на пресконференция днес в Пресклуба на БТА в Сливен председателят на партията Борис Ячев.

Сред тези формации са „Общество за нова България“, Български демократичен съюз „Радикали“, Гражданско движение „Промяна“, съюз „Ние сме България“ и др., които подкрепят програмата на НФСБ. Те ще имат свои представители в листите, в т.ч. и водачи. По думите му целта е дългосрочно обединение за общо участие и на следващи избори.

В кампанията ще се заложи на нови лица и идеи. Предстоят срещи с представители на различни съсловия, а днес в Сливен Ячев се срещна с учители. На срещата бяха поставени редица болни въпроси на образованието, сред които противоречивото влияние на делегираните бюджети, мандатността на директорите, провала на обучението на малцинствата, грешния избор на учебници.



„Основният акцент в кампанията ни ще бъде сравнението - това, което ние сме направили в нормалния, спокоен 44-ти парламент - последните спокойни и предвидими четири години, и управлението на т. нар. „четворна коалиция“ през последните месеци, което задълбочи кризите, но не реши нито една“, каза Ячев.

Помолен да прогнозира резултата от предстоящите избори, той посочи, че най-страшният сценарий е една каскада от избори, възможно е да се създаде и коалиция на интереса, каквато според него е била четворната коалиция.

Посещението му в Сливен бе по повод номинациите за листата за народни представители за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Борис Ячев присъства на общото събрание на местните организации на НФСБ.



Сред номинациите са областният координатор на партията в Сливен Доброслав Иванов и бившата заместник-областна управителка Димитринка Петкова, председателите на местните структури в Котел и Бяла, и др.


Доброслав Иванов

НФСБ се готви сериозно за местните избори, като част от настоящите номинации ще бъдат кандидати за кметове и общински съветници, каза още председателят на НФСБ.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки