Активисти и симпатизанти на НФСБ почетоха на Петрова нива годишнината от Илинденско-Преображенското въстание


Активисти и симпатизанти на НФСБ почетоха на Петрова нива годишнината от Илинденско-Преображенското въстание
20 Август 2022, Събота


Венец в памет на героите поднесоха председателят на НФСБ Борис Ячев и заместник-председателят на патриотичната формация Христиан Митев

Автор: Десант

В историческата местност Петрова нива край Малко Търново тържествено бе отбелязана 119-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. В Националния възпоменателен събор се включиха и представители на Национален фронт за спасение на България



Венец в памет на героите поднесоха председателят на НФСБ Борис Ячев и заместник-председателят на патриотичната формация Христиан Митев. Глава в памет на преображенци пред менориала-костница сведоха и много активисти и симпатизанти на Националния фронт.



Самото Илинденско-Преображенско въстание лидерът на НФСБ Борис Ячев окачестви като върховна изява на българския стремеж за национално освобождение и придобиване на национално самочувствие.

Той отбеляза, че патриотите са тук, в Странджанското Оборище, в знаков момент, тъй като предстоят усилни дни на предизборна кампания за предстоящия вот.

„Това е време, през което българските патриоти отново трябва да докажат, че могат да дадат още за България. Че България има нужда от патриотиъм и от национално отговорни, подготвени, авторитетни, знаещи и можещи хора, каквито са членовете на НФСБ“ - изтъкна още Борис Ячев.



Христиан Митев допълни, че в днешно време е много важно да следваме идеала на преображенци, а именно - да поставит интересите на родината над личните и партийни интереси. „А това е нещо, което НФСБ е доказвала и показвала неотменно в своята над десетгодишна история“. 

В паметния ден на поляната, където войводите взимат съдбовното решение за избухването на въстанието, звучаха странджански народни песни и се извиха кръшни хора. Представена бе и въстановка на моменти от драматичните боеве по време на Илинденско-Преображенското въстание.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки