Откриха обновения фар в Шабла


Откриха обновения фар в Шабла
Снимки: ВМС
18 Август 2022, Четвъртък


След церемонията се състоя военен ритуал по сдаване/приемане на длъжността началник на Хидрографска служба

Автор: Десант

На 18 август в района на фар Шабла се проведе тържествено отбелязване на международния ден на морските фарове и откриване на обновения фар Шабла.

Официалната церемония започна с военен ритуал по посрещане на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, кратка ретроспекция на историята на морските фарове и обявяване на заповед за награждаване на военнослужещи и цивилни служители на началника на „Хидрографска служба“ капитан I ранг Венцеслав Николов.

Тържественото откриване на обновения фаров комплекс Шабла се проведе с ритуал по рязане на трикольорна лента от контраадмирал Кирил Михайлов, капитан I ранг Венцеслав Николов и най-стария служител на фар Шабла господин Иван Хаджииванов. Церемония по освещаване на фара отслужи протойерей Павел Максимов.



След откриването се състоя военен ритуал по сдаване/приемане на длъжността началник на Хидрографска служба и обявяване на заповедта за прекратяване на договора за военна служба, освобождаване от длъжност и зачисляване в запаса на капитан I ранг Венцеслав Николов и заповеди за награждаването му от името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки