Поставиха нови табели в Природен парк „Шуменско плато“


Поставиха нови табели в Природен парк „Шуменско плато“
12 Август 2022, Петък


Информацията за туристическите маршрути и обекти е актуализирана или изцяло обновена

Автор: Десант

Близо 20 нови табели са поставени в Природен парк „Шуменско плато“. Служителите на дирекцията ремонтират и подменят старите и счупени образователни табели. Информацията при някои е актуализирана или изцяло обновена.

Указани са отново маршрутите „Флористична пътека“, „Карст под защита – дар за поколенията“, веломаршрутите, достъпът до пещера „Бисерна“, както и стартовете на парапланерните площадки.Подмяната се осъществява с подкрепата на Североизточното държавно предприятие и ще продължи. Предстои обновяване на табели и маркировка по маршрут „Адреналин“, който започва от кв. Дивдядово и стига до Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“. 

Работи се и по останалите основни пътеки в Парка.От парковата дирекция припомнят, че през пролетта с табели с QR код изцяло беше обновена „Дендрологичната пътека“. Изработката е по проект „Зелена академия“ на фондация „Подобри“, дизайна е на възпитаници на СУ „П.Волов“, а в поставянето се включиха ученици от „Младежки съвет“ – Шумен. Кодовете на табелите дават информация за най-разпространените дървесни видове в Парка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки