Рибарското селище край Бургас влиза в поредица на „Нешънъл джиографик“


Рибарското селище край Бургас влиза в поредица на „Нешънъл джиографик“
Снимка: Община Бургас
08 Август 2022, Понеделник


Вижте какво още може да се види от България в новия сезон на „Европа отвисоко“

Автор: Десант

Бургаското рибарско селище Ченгене скеле е част от новия сезон на поредицата „Европа отвисоко“ на „Нешънъл джиографик“.

Стартът на предаването е на 18 септември  от 22 часа с епизод, посветен на България и богатата й култура, спиращата дъха природна красота и съвременни инженерни постижения.

В документалната поредица ще бъдат показани усилията на местните рибари да почистват черноморските плажове от замърсяванията с пластмаса.

Припомняме, че те проведоха мащабна кампания за това, в рамките на която от морето бяха извадени над тон и половина боклуци.

Всеки епизод от новия сезон на „Европа отвисоко“ е фокусиран върху различна европейска страна, като това забележително визуално пътешествие отдава заслуженото както на творенията на природата, така и на човешките истории и инженерния принос, които продължават да са двигател на европейските модерни нации.

Освен кадри от рибарското селище, в поредицата ще бъдат представени заснети с модерен дрон зашеметяващи гледки от планините и морското крайбрежие, Велико Търново, древния град Перперикон и работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му, метеорологичната станция на връх Мусала и мистичният танц на последователите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия, изпълняван всяко лято на Седемте рилски езера и др.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки