Музеят в Балчик ще запознае децата колко вида риби има в Черно море и какво е нужно за риболова


Музеят в Балчик ще запознае децата колко вида риби има в Черно море и какво е нужно за риболова
Снимки: ИМ-Балчик
04 Август 2022, Четвъртък


Това ще стане на борда на корабче на балчишки рибар, който ще ги повози навътре в морето

Автор: Десант

Поверието гласи, че най-подходящото време да започне риболовът на попчета, е когато цъфне люлякът. Появата на меджида е знак, че идва сафридът. Вярва се, че когато щъркелите си заминават и сафридът си тръгва.

Колко вида риби има в Черно море и какви са необходимите принадлежности за риболов - отговорите на тези въпроси ще научат децата от Лятната академия в Балчик в един приключенски ден на корабче в Черно море.

В рамките на проекта „Музеят като образователна среда“ балчишкият исторически музей организира открит урок на тема „Риболовът като поминък на Белия град“.Уредниците ще запознаят малчуганите с традицията в риболова, ще им покажат видовете такъми, с които се хваща рибата, и ще им разкажат коя риба кога си хвърля хайвера. Това ще стане на борда на корабче на балчишки рибар, който ще ги повози навътре в морето.

В изпълнения с приключения ден обядът ще е на брега на морето, а след това децата ще създадат своите пясъчни замъци, които ще бъдат оценени от специално жури от музея.Събитието ще се състои на 9 август от 9 ч., а сборният пункт е на яхтено пристанище на Балчик.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки