Министерството на отбраната обяви конкурс за проект на палто


Министерството на отбраната обяви конкурс за проект на палто
01 Август 2022, Понеделник


То ще се носи се носи през зимата само от висшия команден състав и командирите на военни формирования/структури

Автор: Десант

Министерството на отбраната обяви конкурс за проект за разработване на дизайнерски модел и ушиване на униформено облекло – зимна връхна горна дреха тип ,,Палто‘‘.

Палтото е предназначено да се носи (използва) само от висшия команден състав и командирите на военни формирования/структури, като представително униформено облекло в зимни условия и при ниски температури.

То трябва да бъде с класическа кройка, която да придава стилен външен вид и да създава топлинна защита, удобство и комфорт при носене, като не ограничава движенията на военнослужещия (при ходене, маршировка, отдаване на чест и др.).

Връхната дреха трябва да е в черен цвят (основен лицев плат и подплата) за всички видове въоръжени
сили и с дължина 5-10 см над линия „Коляно“ за съответния ръст. Към нея следва да има пришита неподвижна топла подплата от вата.

На предните лицеви части, под линията на талията, да има изработени на всяка от страните по един джоб – прорязан наклонен, покрит с капак. А във вътрешната лява част, на линията на гърдите, да има изработен прорязан вътрешен джоб, затварящ се с неделим цип.

Палтото да е с яка с ,,ревери‘‘, а на раменните му шевове да има монтирани носачи за пагони (закопчаващи се с копче), предназначени да носят униформените пагони. Палтото да се носи с пагони-тунел.

На класирания на първо място в конкурса участник ще бъде изпратена покана за участие в обществена поръчка за услуга по ушиване на избрания модел палто, при провеждане процедура на договаряне без предварително обявление.

Прогнозната стойност на средствата за изработване на дизайнерски модел и ушиване на униформено облекло за зимно палто е в размер до 35 000 лв. с ДДС/ 29 166,67 лв. без ДДС. В нея са включени всички бъдещи дейности по възлагане на обществена поръчка за ушиване на 100 палта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки