Магистри ще изучават във филиала на НХА в Бургас „Културното наследство на Българското Черноморие“


Магистри ще изучават във филиала на НХА в Бургас „Културното наследство на Българското Черноморие“
Снимка: Десант
28 Юли 2022, Четвъртък


Специалността е ориентирана към културния профил и пазара на труда в Черноморския регион с акцент върху регионалното развитие на културния туризъм

Автор: Десант

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас представи образователните и кариерни възможности и перспективи на новоразкритата магистърска програма „Културното наследство на Българското Черноморие“.

Това е най-новата от общо 78  магистърски програми в общото портфолио на висшето учебно заведение. 

Курсовете обхващат различните исторически периоди от древността до българското Възраждане. Но акцентът ще пада върху представянето на новите археологически находки и техните интерпретации. 

Обучението е с продължителност 3 семестъра, като първите два са обучителни, а третият ще премине в изследователска работа и защита на дипломна работа.

Преподаватели към програмата са изтъкнати изкуствоведи, историци, археолози, реставратори и музейни специалисти от Националната художествена академия, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и от Бургас.

Специалността е ориентирана към културния профил и пазара на труда в Черноморския регион с акцент върху регионалното развитие на културния туризъм, както и към възможностите за изследване на паметниците, свързани с тази локация.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки