В Бургас пътните ремонти са спрени. Пътностоителите заплашват да блокират трафика към Южното Черноморие


В Бургас пътните ремонти са спрени. Пътностоителите заплашват да блокират трафика към Южното Черноморие
Снимки: Десант
27 Юли 2022, Сряда


Те се включиха активно в националния протест, организиран от браншовата камара

Автор: Десант

Бургаските пътностроители се включиха активно в националния протест, организиран от браншовата камара. Държавата държи 12 милиона лева на консорциума, който обслужва региона, включително отговаря и за зимната поддръжка на шосетата.

„Държавата е в ремонт“ - бе един от надписите върху техните плакатите, които издигнаха протестиращите.



„Нашият протест не е политически. Исканията ни са две - изплащане на остатъка от 50% за вече извършените дейности и индексация на съществуващите договори към АПИ, която се налага зарадзи покачването на горивата, тока, битума, който използваме за асфалтовите смеси, както и на металите, които се влагат в изграждането на пътните съобъжения" - коментира Асен Тасев, изп. директор на „Бургаспътстрой“. 



По думите, не може да се говори за некачествена работа на пътните строители, тъй като за всеки вложен в обектите материал имат издадени сертификати, а за всяка дейност има снимков материал за това как е извършена. 

Фирмата е спряла работа от миналия четвъртък. За последно бургаските пътни строители са работили в прохода край Обзор. От 25 юли нейните работници е трябвало да започнат кърпежи по асфалтовата настилка на третокласната пътна мрежа в региона, но това не може да стане заради липсата на пари, с които да заредят с гориво пътностроителната техника.



Днес тежките камиони на пътностроителите само затрудниха трафика към входа на Бургас, но пътностроителите се заканват, ако исканията им не бъдат изпълнени, да преминат към ефективни действия, като затворят главния път към Южното Черноморие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки