Предстои основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин


Предстои основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин
25 Юли 2022, Понеделник


Сградата е построена още през 70-те години на XX век и досега е обновявана само частично

Автор: Десант

Община Видин обяви обществена поръчка на стойност 583 476,52 лв. без ДДС за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в дунавския град. Тя е построена още през 70-те години на XX век и се състои от спортен салон с лекоатлетическа писта с дължина 100 м, салон за скок на височина и сектор за скок на дължина.



В две странични крила към нея са разположени спомагателни помещения, канцеларии за администрация и спортни клубове, съблекални за мъже и жени, фитнес салон и складове.

В процес на експлоатация по сградата са правени частични ремонти. Сменени са дървената дограма и металните витрини. Покривът е ремонтиран и са подменени покривните му пластове, както и отводнителната му система. В една част от санитарните помещения са поставени теракот и фаянсови плочки. Стените на залата и коридорите са боядисвани с блажна боя.

Всички вътрешни ремонти са частични и общо взето сградата е в много лошо санитарно-хигиенно състояние. Течове от покрива личат по стените и таваните и не са заличени след ремонта му. 

Външно по фасадата на места са паднали водосточните тръби от покрива и фасадните мазилки са обрушени. Цокълът от гранитогрес е залепен върху стария мозаечен цокъл и се е отлепил почти от целия контур на сградата. Новата дограма е поставена без да се поставят по фасадата прозоречни ламинирани поли.



Електрическата инсталация е стара и не е подменяна. Водопроводните тръби са метални и също се нуждаят от подмяна. Фаянсовите облицовки в санитарните помещения са стари и амортизирани.

Иначе като цяло няма конструктивни проблеми и в конструктивно отношение постройкат е в добро
техническо състояние.

При настоящия основен ремонт е предвидено да се подмени електрическата инсталация. Водопроводната инсталация в санитарните помещения ще се подмени с полипропиленови тръби. Всички санитарни уреди – мивки, тоалетните и душовете ще се сменят с нови.  

В спортната зала и фитнес салона ще се подмени старата спортна настилка с нова каучукова настилка с дебелина 1 см. В офисите ще се постави ламинат. В санитарните помещения и съблекалните е предвидено да се покрие с теракотни плочки. Стените ще се облицоват с нови фаянсови плочки.

Всички помещения ще бъдат пребоядисани. Ще се сменят всички отводнителни тръби, като ще бъдат монтирани нови улуци, казанчета, барбакани и водосточни тръби.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки