Още не е ясна причината за големия пожар в Бургас


Още не е ясна причината за големия пожар в Бургас
Снимка: Десант
21 Юли 2022, Четвъртък


Огънят избухна в пункт за изкупуване, подготовка и обработка за рециклиране на вторични суровини и материали в бургаския комплекс „Меден рудник“

Автор: Десант

Пожарът, който избухна на 20 юли следобед в пункт за изкупуване, подготовка и обработка за рециклиране на вторични суровини и материали в бургаския комплекс „Меден рудник“, е локализиран и се очаква до обяд днес да бъде напълно потушен. В момента се обработват единични огнища, съобщи пред bTV началникът на Втора противопожарна служба в Бургас Диян Стоянов.

От Регионалната екоинспекция в Бургас пък обявиха, че въздухът в района на пожара е чист и няма риск за здравето на хората, живеещи наблизо.

Данните от епицентъра на пожара към 20 часа показват стойности на въглероден диоксид - 760 mg/m3; въглероден оксид - 1,5 mg/m3; Бензен - 1mg/m3; формалдехид - 0,17 µg/m3. Завишение се отчита единствено по показател бензен, но само в огнището на пожара, обявиха от РИОСВ. От инспекцията обявиха, че тази сутрин всички показатели вече са в норма.

Тепърва ще се установяват причините довели до огнената стихия. Една от версиите е огънят да се е възпламенил от горещините, но реално температурите в Бургас вчера не бяха драстично високи. Според друга обаче, в близост до площадката са обгаряни кабели, за да се извади метала и това е предизвикало пламъците.

Причините за възникналия инцидент, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители при Четвърто Районно управление - Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки