В Босилеград се проведе поредната „Детска олимпийска ваканция“


В Босилеград се проведе поредната  „Детска олимпийска ваканция“
Снимка: glaspress.rs
18 Юли 2022, Понеделник


Тя се реализира по проект, изработен от специалисти на Национална спортна академия „Васил Левски” в София и се финансира от българското външно министерство

Автор: Десант

Приключи първата смяна на 14-тата „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2022”. Тя се реализира по проект, изработен от специалисти на Национална спортна академия „Васил Левски” в София и за шести пореден път се финансира по програмата „Помощ за развитие” на Министерството на външните работи на Република България. 
                                                                                           
В продължение на 16 дни 50 деца се обучаваха на спортни похвати по основните видове спорт на импровизирано игрище на ливада в местноста Добри дол, под педагогическото ръководство на Желко и Силвия Насеви. 

Те имаха възможност за  колективна и индивидуална творческа изява и в областта на изобразителното изкуство и приложните занаяти. А освен това изучаваха екология, оказване на първа помощ, опазване на обичаи и традиции. 

КИЦ „Босилеград” връчи наградата „За принос към развитието на българската и култура и просвета“, присъдена по повод Деня на българската просвета и култура 24 май на Емилия Стаменова – абитуриентка от Босилеградската гимназия.

Наградена бе и Кристина Малетич за рисунката й на килийното училище в село Извор, както и ученичката Анастасия Стоянова за принос за успешното провеждане на ваканцията. Отличия получиха и Марко Николов, Валери Стоименов и Неманя Гонев – помощник инструктори на ваканцията.

Първата смяна от лятната ваканция бе максимално оползотворена – освен че децата си общуваха и се забавляваха, имаха възможност, след повече от две години изолация поради мерките за защита от ковид-19, да се отделят от компютрите и виртуалното пространство и да се потопят реалния свят на детството и на истинското и неподправено приятелство.

Те бяха запознати и с опасностите които дебнат младите в съвременния свят – наркомания, асоциално поведение, малолетническа престъпност и др.

Втората смяна от „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2022” ще се проведе през август.

Източник: Глас пресс


В категории: Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Католическа Полша
18.07.2022 21:08:30
0
0
По всичко изглежда че Западът е скаран с Турция.
Например, британската държавна телевизия БиБиСи от скоро е излъчала репортаж срещу "зъболекарския туризъм" към които много британци прибягват за да си "ремонтират" зъбите понеже цените в Турция са по-низки.
Това означава че британското правителство също има лоши отношения с Турция, понеже БиБиСи нямаше да има разрешение да излъчи този репортаж като тя е държавна телевизия.
Това означава че и САЩ имат лоши отношения с Турция, понеже Великобритания винаги подражава САЩ във външна политика.
Сега е моментът България да напомни на САЩ и Великобритания че Румъния е сключила тристранен договор с Турция (и Полша), уж анти-руски, обаче и анти-български и анти-украински.
Турция иска Кримски полуостров. Ако Украйна спечели войната срещу Русия, Турция ще продължи да има териториални претенции към този полуостров.
Полша и Румъния не са само анти-руски държави, а и анти-украински. Полша има териториални претенции спрямо укр. град Лвив/Лвов и неговите околности, докато Румъния също има териториални претенции към Украйна: област Чернивци/Черновци, западната част от област Одеса (до река Днестър), Змийски Остров и т.н.
С участието си в този тристранен пакт, Полша се е съюзирала с анти-българските Румъния и Турция и на практика е обявила война на България.
Turkey teeth: Are cut-price reality TV teeth worth it?
https://www.bbc.com/news/health-62100044
Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Trilateralei pe teme de securitate România – Polonia – Turcia, de la Istanbul
26.05.2022
http://www.mae.ro/node/58763
Trilaterala România – Polonia – Turcia
https://www.mae.ro/node/46849
Автономия за българите в Тараклийско!
Не разбирам защо България не иска автономен статут за българите в Молдова, отдавна има гагаузки прецедент.
България има право на вето на Молдова в Нато/ЕС!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки