Голям интерес сред туристите от цяла България към пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград


Голям интерес сред туристите  от цяла България към пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград
Снимка: Община Асеновград
11 Юли 2022, Понеделник


До туристическия обект се достига изключително лесно по пътека, достъпна за хора от почти всички възрасти

Автор: Диана Славчева

Общо 450 души са посетили пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград през първите 20 дни от отварянето й. Сред туристите са и деца, останали възхитени от образуванията, дело на природата.

Три организирани групи от по 20 души също са били сред посетителите. Пещерата се радва на интерес, както от местни жители, така и от хора от градове в цялата страна.

Само за 20-тината дни, освен от жители на Асеновград и региона, забележителността е разгледана и от гости от Варна, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Бургас и София. Повечето от тях - млади хора в трудоспособна възраст.

Въпреки забавянето за откриване на туристическия сезон, интересът към пещерата е голям и непрекъснато се получават обаждания и запитвания.

До туристическия обект се достига изключително лесно. Пътеката е достъпна за хора от почти всички възрасти.

„Добростански бисер“ обичайно приема посетители до 1 октомври. Причината е, че в нея живеят колонии от прилепи и не е подходящо те да бъдат обезпокоявани през времето, в което зимуват там.

От ОП „Туризъм“ към Община Асеновград информират, че в близост до пътеката, водеща към пещерата, в момента има строителен обект, който не трябва да представлява препятствие за посетителите. Поставена е бариера, целта на която е осигуряване безопасността на туристите. Тя е временна и вероятно ще бъде премахната след края на строителните дейности в района.

На около 50 метра вдясно от бариерата е поставена указателна табела, която насочва желаещите как да достигнат до „Добростански бисер“. В края на пътя е обособено място за паркиране на автомобили. Ходенето пеша от началото на пътеката до пещерата е около 15-20 минути.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки