Девин бе за кратко „Царството на пъстървата“


Девин бе за кратко „Царството на пъстървата“
Снимка: unsplash.com
11 Юли 2022, Понеделник


Местните жители и гостите на града се насладиха на традиционни рибни ястия и специалитети, характерни за региона

Автор: Десант

В събота, 9 юли, в Девин се проведе кулинарният фестивал „Царството на пъстървата“.

Началото бе дадено сутринта със състезание по риболов на естествена стръв за деца и юноши, а официалното му откриване беше от 17:00 часа на сцената на площад „Игор Юруков“.

Бяха представени щандове с продукти на рибопроизводителите от територията на рибарска област „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“.

Местните жители и гостите на града се насладиха на традиционни рибни ястия и специалитети, характерни за територията на МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, които бяха приготвени от майстор готвач.

Презентирани бяха и щандове с участието на местни инициативни рибарски групи от България, които направиха изложение на рибни продукти от тяхната територия.

Кулинарният фестивал „Царството на пъстървата“ приключи с излъчване на информационен филм за МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, както и с музикален концерт на популярни български изпълнители.

Целта на събитието е да покаже възможностите, които предоставя Програмата за морско дело и рибарство, както и да популяризира кулинарния туризъм и качеството на туристическото предлагане.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки