Община Поморие купува оборудването за плаващия музикален фонтан за „Водно шоу” в Поморийския залив


Община Поморие купува оборудването за плаващия музикален фонтан за „Водно шоу” в Поморийския залив
08 Юли 2022, Петък


Обявена е обществена поръчка и за изпълнител, който да извърши строително-монтажните работи по изграждане на водната атракция

Автор: Десант

Община Поморие обяви две обществени поръчки във връзка с изпълнението на проект за изграждане на плаващ музикален фонтан тип „Водно шоу” в Поморийския залив, който ще бъде реализиран по Програма за морско дело и рибарство. 

Едната поръчка е за доставка на оборудване на водното атракционно съоръжение и тя е на стойност 67 992,61 лв. без ДДС, а другата - за избор на изпълнител, който да извърши строително-монтажните работи по новия туристически обект, на стойност 269 985,24 лв. без ДДС. 

Чрез иновативна система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура, през деня фонтаните ще работят в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум две работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра.

Всички водни ефекти ще бъдат разположени на плаващ понтон, който ще е закотвен на определеното за съоръжението място, като плаващата конструкция ще е разположена на 25 метра от брега в морето до крайбрежна алея и пешеходна зона успоредно на ул. „П. К. Яворов“.

В определени дни от седмицата след залез слънце ще има програма от минимум 5 мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография.

Шоуто ще работи само в активните летни месеци – от май до септември.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки