Забраниха заради акули къпането в Червено море в района на Хургада


Забраниха заради акули къпането в Червено море в района на Хургада
Снимката е илюстративна
04 Юли 2022, Понеделник


От началото на месеца там вече има две нападения на хищните морски чудовища, при които загинаха две туристки

Автор: Дина Харизанова

Египетските власти забраниха къпането, дайвинга и риболова в Червено море, и по точно - в района на популярния курорт Хургада. Причината са нападенията пред последните дни над две жени в този район.

Първият инцидент е от 1 юли, когато триметрова акула нападна 68-годишна австрийка в непосредствена близост до тамошния риф. Това се случи пред очите на туристите, настанени в петзвездния хотел „Tropitel Sahl Hasheesh“, които повикали спасители на помощ. Хищното чудовище успяло да отхапе ръката и крака й и жената почина от кръвозагуба в линейката на път за болницата. 

Втората атака бе в залива Сахл Хашиш, около пирса край хотел „Le Reve Sahl Hasheesh“. Тялото на жертвата бе намерено на 200 м от мястото на първата атака. Според очевидци, да се спъси жената е било просто невъзможно, тъй като липсвало половината от тялото й. 

Властите в Египет сформираха работна група с участието на океанолози, с цел да обезопасят водите край залива и да се предотвратят подобни инциденти. 

Почиващи в Хургада споделят пред медиите, че се намират туристи, които пренебрегват забраната  за плуване в търсене на силни усещания и приключения. 

Журналистите припомнят, че в египетските средства за масово осведомяване, в последните няколко години не са се появявали съобщения за активност на бели акули по крайбрежието на Хургада.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки