Обновиха стълбовата маркировка от х. „Кумата“ до Черни връх


Обновиха стълбовата маркировка от х. „Кумата“ до Черни връх
Снимки: ПП „Витоша"
01 Юли 2022, Петък


Ден по-рано бе обновена експозицията на класната стая в с. Боснек

Автор: Десант

В последния ден на юни експертите от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ Силвия Арангелова, Надежда Апостолова, Албена Станева и Галя Хаджиева работиха по обновяване на стълбовата маркировка по маршрута х. „Кумата“ – Черни връх.

Бяха поставени нови насочващи табели по стълбовете, указващи пътя към важнине за туристите места.Маршрутът преминава покрай изградения преди няколко години заслон в местността Конярника.

Ден по-рано бе обновена експозицията на класната стая в с. Боснек, която бе обогатена с две нови табла. Чрез тях посетителите ще се запознаят с видовете бозайници срещащи се на територията на Парка и богатото разнообразие от  дървесна и храстова растителност. 

Укрепени бяха чиновете и столовете на образователния кът, който бе почистен от битови отпадъци. Поставено е и ново табло на входа на пещера Духлата и е сменена медията на информационното табло при заслона.Класната стая в с. Боснек дава възможност за открити уроци сред природата, провеждане на образователни уъркшопове и интерактивни игри. В южната част на Витоша се намира и Алеята на карста с поставени 10 информационни табла, разкриващи особеностите на  Боснешкият карстов район, специфичните му природни местообитания и организмов свят.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки