Отбелязваме Деня на безопасността на движение по пътищата


Отбелязваме Деня на безопасността на движение по пътищата
Снимката е илюстративна
29 Юни 2022, Сряда


Според статистиката именно през летните месеци юли и август стават най-много тежки катастрофи със загинали и ранени на пътя

Автор: Десант

За трети път тази година в нашата страна отбелязваме на 29 юни Деня на безопасността на движение по пътищата. В неговите рамки се провеждат редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

Според статистиката именно през летните месеци юли и август стават най-много тежки катастрофи със загинали и ранени на пътя. Предпоставка за това е увеличеният пътен трафик в страната ни през този период.

По данни на Световната здравна организация нараняванията при пътно-транспортни произшествия в световен мащаб са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години. Затова и първостепенен приоритет на специализираните институции e подобряването на обучението по безопасност на движението, така че то да започва от най-ранна възраст.

А посланието към младежите, които скоро са придобили правоспособност за управление на моторни превозни средства и към тези, на които това скоро предстои, е да не надценяват уменията си и да не поставят живота си на карта, тъй като последствията могат да бъдат фатални.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки