Бургаският порт ще си сътрудничи с пристанището в родното място на Вашку да Гама


Бургаският порт ще си сътрудничи с пристанището в родното място на Вашку да Гама
Снимка: Пристанище Бургас
27 Юни 2022, Понеделник


Синес е стар рибарски град,а днес е един от най-големите индустриални комплекси в Португалия

Автор: Десант

В края на миналата седмица  между „Пристанище Бургас” ЕАД и португарския порт Синес (Синеш) бе сключен Меморандум за разбирателство. Документът беше подписан по време на Международния морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” BeFOR_BeGREEN, състоял се на 23 юни.

Ръководствата на двете пристанища се ангажират взаимно да си сътрудничат в областта на икономическото развитие, морския транспорт, туризма, човешките ресурси и зелената трансформация.

Меморандумът за разбирателство включва още разработване и изпълнение на съвместни екопроекти на ЕС в морския сектор, проекти в областта на иновациите, в областта на обучението на персонала, споделяне на добри практики в пристанищната логистика, организиране и провеждане на съвместни събития, или други договорени дейности.

Пристанище Синес е разположено край Коста Алентеджана Синес - стар рибарски град, най-известен в Португалия като родното място на изследователя Вашку да Гама. Днес това е един от най-големите индустриални комплекси в Португалия, съставен от контейнерни пристанища, нефтопреработвателни заводи, рафинерии и термични централи. Това е и най-дълбоководният порт в Португалия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки