Заради бездействие на МТ: Рекорден брой неохраняеми плажове в Бургаска област това лято


Заради бездействие на МТ: Рекорден брой неохраняеми плажове в Бургаска област това лято
22 Юни 2022, Сряда


Летният сезон вече започна без спасители и медицински екипи на 53 от пясъчните ивици от Обзор до Резово

Автор: Светлана Николова

Бездействие от страна на Министерството на туризма е основна причина тази година в Бургаска област да има рекорден брой неохраняеми плажове. Летният сезон вече започна без спасители и медицински екипи на 53 от пясъчните ивици от Обзор до Резово.



Такава е ситуацията и в Черноморец, където липсват дори предупредителни табели. Там ще се разчита на добрата воля на плажуващите да не влизат в морето при силно вълнение.

До момента има одобрени схеми и отпуснати средства за осъществяване на водно охранителната дейност само за 10 плажа, които не са отдадени на концесия.

„Става въпрос за по-големите плажове като Царево – Василико, Черноморец градския плаж, плажовете в Иракли, Корал, Академика – Равда, Поморийската коса и Крайморие юг“, уточнява областният управител на Бургас Стойко Тонков.

Обществените поръчки за тези пясъчни ивици тепърва ще се организират от Областната администрация в Бургас. Реално наемателите на плажовете ще влязат във владение за периода 1 август – 15 септември, в края на сезона.

Отсега е ясно, че желаещи да стопанисват плажовете за такъв кратък период няма да се намерят.

Процедурата по отдаване за временно стопанисване на плажовете през годините винаги е започвала в края на февруари, началото на март. Каква е причината Министерството на туризма да забрави за това свое задължение, можем само да гадаем.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки