Незаконните къмпинги са нерешен проблем по цялото Българско Черноморие


Незаконните къмпинги са нерешен проблем по цялото Българско Черноморие
16 Юни 2022, Четвъртък


Министерството на туризма тепърва ще сондира мнения за подготвянето на наредба, която да регламентира тази дейност

Автор: Силвия Горанова

Няколко сигнала за незаконно къмпингуване са постъпили в Областна администрация – Бургас, още от пролетта. Сигнали има и за залива Вромос, където в началото на всяко лято темата е една – незаконно разположените кемпери, каравани и палатки там, които са натъпкани една в друга по цялата плажна ивица от Атия до Черноморец.



От години властта е безсилна да се справи с проблема, потърпевши са и общините, върху които пада грижата за почистването на боклука.

Този въпрос е бил повдигнат на среща на областните управители на Бургас, Варна и Добрич, както и концесионери на пясъчни ивици с министъра на туризма. Навсякъде проблемите са идентични.

„Уведомили сме органите на МВР, взели сме някакви превантивни мерки, но ние трудно можем да се справим с това нашествие на желаещи да къмпингуват. Затова на срещата с министъра на туризма във Варна преди две седмици стана дума, че министерството е в подготовка на една наредба, за да може този въпрос да бъде решен кардинално така, както е в цяла Европа“, коментира за Десант областният управител на Бургас Стойко Танков.

Идеята е тепърва да се проведат широки обществени обсъждания, а част от предложенията да влязат във въпросната наредба. Тя би трябвало да е готова до началото на следващия летен сезон, но предвид динамичната политическа ситуация в страната много е възможно времето да не стигне за подготвянето на норматива. Дотогава незаконните къмпинги ще бъдат проблем за общините и за държавата.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ENDING UNANIMIT
20.06.2022 10:40:17
0
0
Ако тази година позволете на РСМ да започне преговорие за присъединяване към ЕС, никога повече няма да можете да възпрепятствате РСМ в бъдеще да стане член в ЕС, след като преговорите ще са приключени.
Правото на вето в ЕС няма да съществува:

Von der Leyen backs ending unanimous voting in some areas of EU Access to the comments Comments
09/05/2022
https://www.euronews.com/my-europe/2022/05/09/von-der-leyen-backs-ending-unanimous-voting-in-some-areas-of-eu

EU should drop unanimity in foreign policy, Italian PM says
3. May
https://euobserver.com/world/154859

The EU must scrap unanimity to unlock its superpower potential
Jan 28, 2022
https://www.euractiv.com/section/future-eu/interview/the-eu-must-scrap-unanimity-to-unlock-its-superpower-potential/
1
Масоните подкрепя РСМ
18.06.2022 15:29:04
0
0
1.
Прес-агенция Радор/Радио Румъния (принадлежащи на румънска държава), тоест ОФИЦИАЛНА РУМЪНИЯ с възхвали към премиерът на Румъния който през 1913 г. е нападнал Бг. и откраднал Южна Добруджа

PORTRET: Titu Maiorescu – personalitate de excepţie a istoriei noastre
18/06/2022
(превод) Картина: Титу Майореску - извънредно лице на нашата история

https://www.rador.ro/2022/06/18/portret-titu-maiorescu-personalitate-de-exceptie-a-istoriei-noastre-3/

La 28 martie 1913, Titu Maiorescu este numit prim-ministru și ministru de externe, calitate din care prezidează conferința de pace de la București în urma războiului balcanic, între Bulgaria, pe de-o parte şi Serbia, Muntenegru, Grecia şi România de cealaltă parte. Ziarele vremii, „Conservatorul”, „Dimineaţa”, „Epoca”, „Universul”, Dreptatea, au relatat pe larg, în lunile iulie-august, desfăşurarea acestui important eveniment, în urma căruia România şi-a modificat graniţa de sud a ţării, prin câştigarea teritoriului Dobrogei de Sud (Cadrilaterul).

Гугъл превод:

На 28 март 1913 г. Титу Майореску е назначен за министър-председател и министър на външните работи, в което качество председателства мирната конференция в Букурещ след Балканската война между България, от една страна, и Сърбия, Черна гора, Гърция и Румъния, от друга страна. Тогавашните вестници "Консерваторул", "Диминеаца", "Епока", "Универсул", Дрептатеа, докладват подробно през юли-август за развитието на това важно събитие, в резултат на което Румъния промени южната си граница . , като завоюва територията на Южна Добруджа (Четириъгълника).

Гугъл преводът не е точен, "castigarea" означава придобиване, печелене, а не "завоюване" (в смисъл окупация), тоест, според автора на статията станало дума за придобивка, а не на кражба на Южна Добруджа. Придобивката може да е и оправдана, обаче може да е и кражба.

2.

Анти-българска статия в сайта на румънски сайт от Северна Добруджа:

În 1931, primarul Horia Grigorescu a refuzat o șpagă generoasă. Acest gest a schimbat iremediabil fața Constanței
18.06.2022

https://www.constanta.info/2022/06/18/in-1931-primarul-horia-grigorescu-a-refuzat-o-spaga-generoasa-acest-gest-a-schimbat-iremediabil-fata-constantei

A făcut parte din delegația României ce a semnat cedarea Cadrilaterului către Bulgaria, moment în care a ieșit pur și simplu din sală și a refuzat să-și pună semnătura pe acel act.”

Гугъл превод:

Той беше част от румънската делегация, която подписа прехвърлянето на Четиристранника в България, в който момент той просто напусна съдебната зала и отказа да подпише този акт."
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки