Ансамбъл „Филип Кутев“ с юбилеен концерт в Бургас


Ансамбъл „Филип Кутев“ с юбилеен концерт в Бургас
13 Юни 2022, Понеделник


В двучасовата тържествена програма специално участие ще вземе и ПФА „Странджа“

Автор: Десант

Ансамбъл „Филип Кутев“ започна третата част от националното си юбилейно турне по случай 70 години от основааването си.

На 17 юни от 21 ч. той ще изнесе юбилеен концерт в Летния ятеатър на Бургас.

В двучасовата тържествена програма специално участие ще вземе и ПФА „Странджа“, а специални гости сред публиката ще бъдат организаторите и участници в XIII издание на фестивала „Хоро край поморийския бряг“.


В категории: Новини , Фолклор

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Фрустрирани рум.
14.06.2022 10:15:21
0
0
А.

Ето какво е направил настоящия премиер на Гърция, Мицотакис когато беше политик в опозиция:

Той е призовал всичките политически партии да отхвърлят вече сключения договор със Северна Македония

и е заявил че това е договор, вреден за националните интереси на Гърция.

След като е станал политик на власт (даже премиер) той е направил обратното и е спазил договора.

Защо?
Понеже той не е само лъжец, а и масон, член в т.н. Международен Икономически Форум:
Лого-то на МИФ съдържа брой 666, библейското Число на звяра (тоест на дявола):
Тоест Мицотакис е и сатанист.
Масоните искат РСМ в ЕС.
За това има и този голям натиск спрямо България. Пак от масоните идва.
Мицотакис е участвал в поне 3 години в срещите на МИФ от гр. Давос (Швейцария), само поканените хора са допуснати в тези срещи и само членовете на форума са поканени.

Mitsotakis calls on Greek parties to reject Macedonia name change deal
Dec 5, 2018

https://www.euractiv.com/section/enlargement/news/mitsotakis-calls-on-greek-parties-to-reject-macedonia-name-change-deal/

After years of stalling, Greece oks Macedonia in NATO
February 8, 2019

https://www.reuters.com/article/us-greece-macedonia-nato-idUSKCN1PX27Z

Kyriakos Mitsotakis, leader of the opposition New Democracy party, said the agreement over the name change lacked legitimacy. This referred to the resignation of a junior partner from the governing coalition in January over the accord, which left the governing Syriza party short of an absolute majority in parliament.
“This is the final act of a nationally-damaging deed,” he said.

New Greek PM Pledges to Respect Macedonia Deal
September 25, 2019

https://balkaninsight.com/2019/09/25/new-greek-pm-pledges-to-respect-macedonia-deal/

A Conversation with Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece | Davos | #WEF22
25 mai 2022

https://www.youtube.com/watch?v=qWDnN7m6pUI

LIVE: Dr. Fauci, Greece's Mitsotakis and Philips CEO discuss responses to COVID-19
25 ian. 2021

https://www.youtube.com/watch?v=tVS6eBB9WbA

Conversation between Kyriakos Mitsotakis and Niall Ferguson during the World Economic Forum in Davos
23 ian. 2020

https://www.youtube.com/watch?v=4K7saNpsVzc

666 in WEF logo:

http://vrijgeestesleven.be/vanaf100/b110/b110.html

https://www.wykop.pl/wpis/57946409/a-widzieliscie-w-logo-world-economic-forum-symbol-/

A widzieliście w logo World Economic Forum symbol 666 ? :)

на полски: А видяли сте в логото на МИФ символ/число 666?

https://twitter.com/alivestardust/status/1326640369099042817

https://twitter.com/eyenobody/status/1487873095029473291

https://m.blog.naver.com/hzzxl/222442346176

И папа Франциск е масон + сатанист:
Така че е много добре че той е против интересите на България (това означава че зад РСМ стоят сатанисти и масони, срамно за северномакедонците-християни):

Папа Франциск: Българите и македонците са две коренно различни нации
11.05.2019

https://bnt.bg/bg/a/papa-frantsisk-blgarite-i-makedontsite-sa-dve-korenno-razlichni-natsii?page=2

Б.

Нова яростно анти-бг. статия в румънския националистки сайт RGNpress.ro

https://rgnpress.ro/2022/06/13/bulgaria-da-clasa-romaniei-in-privinta-apararii-drepturilor-minoritatii-sale-din-macedonia-de-nord-iliana-iotova-uita-insa-de-politica-criminala-a-bulgariei-fata-de-romanii-si-romanofonii-din-bulgari/

Bulgaria da clasa Romaniei in privinta apararii drepturilor minoritatii sale din Macedonia de Nord. Iliana Iotova uita insa de politica criminala a Bulgariei fata de romanii și romanofonii din Bulgaria

Гугъл-превод:
България учи Румъния как да защитава правата на своето малцинство в Северна Македония. Илияна Йотова обаче забравя за престъпната политика на България спрямо румънците и румънскоговорящите в България

1. В България (Франция, Гърция) няма национални малцинства, за разлика от Румъния, Сърбия и т.н.
2. Румънците (тоест: румънските националисти, част от румънските политици и повечето румънски "историци") само се интересуват от Южна Добруджа. Не ги пука от румънците които живеят в Бг.
Това следва да им се обясни на румънците които живеят в Бг. (тоест на онези 5-10% от власите които са се смятат за румънци). Румъния само се възползва от тях за да дразни Бг., като същевременно се надява че румъно-езичните цигани (които са с висока раждаемост, за разлика от власите) в бъдеще ще са толкова многобройни че ще представляват опасност за териториалната цялост на Бг. и че тогава ще стане гражданска война между бг. и циганите от която Румъния да се възползва за да краде отново Южна Добруджа. Или че Бг. ще предложи на Румъния доброволно да й отстъпи Южна Добруджа като предварително там да бъдат прехвърлени всичките румъно-езични цигани от останалата Бг. и така Южна Добруджа, заедно с румъно-езичните цигани, да бъдат предадени на Румъния.
Това няма да е нарушение на Крайовската Спогодба (чрез която Румъния се задължаваше повече да няма претенции към Южна Добруджа), понеже Бг. доброволно би предложила на Рум. отстъпването на тази българска земя.
През 1940 г. имаше задължителна размяна на населението между Бг. и Рум. Българите от Северна Добруджа са били принудени да се заселват в Южна Добруджа, току-що станала отново българска, докато румънците от бившата (вече) румънска територия Южна Добруджа са били принудени да се заселват в Северна Добруджа.
Освен това, румънците от другите райони на България имаха възможност, ако искаха (тоест: доброволно), да се заселват в Румъния, докато българите от останалата територия на Румъния също така имаха право да се заселват в Бг. Става дума предимно за българите в Банат и Влашко понеже бесарабските българи бяха отскоро станали граждани на Съветски Съюз, като Румъния беше принудена да даде Бесарабия на Съветски Съюз, месеци преди да е била принудена да върне Южна Добруджа на България.
Защо румънците (тоест: власите) във Видинско или други райони на Бг. не са заселвани (с нищожно-бройни изключения) тогава, през 1940 г., в Румъния не ми е ясно.
По всичко изглежда че те се смятаха тогава, както и сега за българи, а не за румънци (въпреки че техният роден език е румънски).
Само така може да бе обясни защо те не се заселваха в Румъния. Румънските власти не бяха в състояние да ги преместят да живеят в Румъния понеже желанието на румънците във Видинско беше да останат в България.
А сега, въпреки че 90-95% от власите в Бг. продължават да имат българско етническо самоопределяне, официална Румъния се оплаква от тяхната несъществуваща асимилация, претопяне.
Власи = хора с румънски роден език и българско етническо самосъзнание.
Власите не са румънци, а българи.
3. Що касае другите румъно-езични граждани/жители на Бг., румъно-езичните цигани:
В Румъния има румъно-езични, унгаро-езични, турко-езични и цигано-езични цигани.
Никой в Румъния не счита румъно-езичните цигани за румънците, въпреки че родният им език е румънски.
Те се различават достатъчно от румънците (са видимо по-чернокожи) за да могат да се интегрират в румънски етнос и за да стане объркване между тях и румънците (независимо че и рударите имат като роден език румънският).
Румънците имат същото презрително отношение към тях, както към другите цигани (цигано-, турско- или унгарско-езични)
През Втората Световна Война много от тях са били депортирани от фашисткия режим на Антонеску в Приднестровието (редом до много от другите цигани), въпреки че те са протестирали с такива думи като: "Ние не сме цигани! Ние не говорим цигански! Родният ни език е румнски, ние сме румънци!".
(за това има подробности в том 9 от "История на Румънците" на Румънската "Академия")
https://www.universenciclopedic.ro/istoria-romanilor-vol-ix
Вероятнорумънските власти са твърде сърдити че румъно-езичните българи в България са в пълен, доброволен процес на асимилация или в процес да си създадат собствен народ (рударите) и така Румъния няма да може в бъдеще да се вмеси във вътрешните работи на Бг.
4. В Румъния понастоящем има твърде малко българи като те станат все по-малко от преброяване до преброяване. Поради числеността им, те не представляват никаква заплаха за териториалната сигурност и цялост на Румъния.
Това за разлика от румъно-езичните цигани в Бг. Така че е добре че те искат да станат българи. Доколкото знам сред тях тече процес за доброволна асимилация понеже българите за тях са по-престижни (все пак те живеят в България, а не в Румъния, Цигания или Рудария)
5. Румъния определено има териториални претенции спрямо Бг. Прочетете румънските учебници по "история" (одобрени от рум. Министерство на Образованието, тоест от официална Румъния). Там пише че "през трагичната 1940 г. Велика Румъния е престанала да съществува като Румъния беше принудена да отстъпи територии в полза на Унгария, Съветски Съюз и Бг.". Там се внушава или пише директно (зависи от колектива на автори, тоест от издателството) че Бг. и Съветски Съюз (днес Украйна) са крадци на румънски "изконни" земи. Говор на омраза. Защо да има "проповядване" на омраза в Румъния срещ Бг. и Украйна ако Румъния не възнамерява да "си върне" Южна Добруджа от крадец България някога в бъдеще???
1
Фрустрираната Влахия
13.06.2022 23:27:06
0
0
Нова яростно анти-бг. статия в румънския националистки сайт RGNpress.ro

https://rgnpress.ro/2022/06/13/bulgaria-da-clasa-romaniei-in-privinta-apararii-drepturilor-minoritatii-sale-din-macedonia-de-nord-iliana-iotova-uita-insa-de-politica-criminala-a-bulgariei-fata-de-romanii-si-romanofonii-din-bulgari/

Bulgaria da clasa Romaniei in privinta apararii drepturilor minoritatii sale din Macedonia de Nord. Iliana Iotova uita insa de politica criminala a Bulgariei fata de romanii și romanofonii din Bulgaria

Гугъл-превод:
България учи Румъния как да защитава правата на своето малцинство в Северна Македония. Илияна Йотова обаче забравя за престъпната политика на България спрямо румънците и румънскоговорящите в България

1. В България (Франция, Гърция) няма национални малцинства, за разлика от Румъния, Сърбия и т.н.
2. Румънците (тоест: румънските националисти, част от румънските политици и повечето румънски "историци") само се интересуват от Южна Добруджа. Не ги пука от румънците които живеят в Бг.
Това следва да им се обясни на румънците които живеят в Бг. (тоест на онези 5-10% от власите които са се смятат за румънци). Румъния само се възползва от тях за да дразни Бг., като същевременно се надява че румъно-езичните цигани (които са с висока раждаемост, за разлика от власите) в бъдеще ще са толкова многобройни че ще представляват опасност за териториалната цялост на Бг. и че тогава ще стане гражданска война между бг. и циганите от която Румъния да се възползва за да краде отново Южна Добруджа. Или че Бг. ще предложи на Румъния доброволно да й отстъпи Южна Добруджа като предварително там да бъдат прехвърлени всичките румъно-езични цигани от останалата Бг. и така Южна Добруджа, заедно с румъно-езичните цигани, да бъдат предадени на Румъния.
Това няма да е нарушение на Крайовската Спогодба (чрез която Румъния се задължаваше повече да няма претенции към Южна Добруджа), понеже Бг. доброволно би предложила на Рум. отстъпването на тази българска земя.
През 1940 г. имаше задължителна размяна на населението между Бг. и Рум. Българите от Северна Добруджа са били принудени да се заселват в Южна Добруджа, току-що станала отново българска, докато румънците от бившата (вече) румънска територия Южна Добруджа са били принудени да се заселват в Северна Добруджа.
Освен това, румънците от другите райони на България имаха възможност, ако искаха (тоест: доброволно), да се заселват в Румъния, докато българите от останалата територия на Румъния също така имаха право да се заселват в Бг. Става дума предимно за българите в Банат и Влашко понеже бесарабските българи бяха отскоро станали граждани на Съветски Съюз, като Румъния беше принудена да даде Бесарабия на Съветски Съюз, месеци преди да е била принудена да върне Южна Добруджа на България.
Защо румънците (тоест: власите) във Видинско или други райони на Бг. не са заселвани (с нищожно-бройни изключения) тогава, през 1940 г., в Румъния не ми е ясно.
По всичко изглежда че те се смятаха тогава, както и сега за българи, а не за румънци (въпреки че техният роден език е румънски).
Само така може да бе обясни защо те не се заселваха в Румъния. Румънските власти не бяха в състояние да ги преместят да живеят в Румъния понеже желанието на румънците във Видинско беше да останат в България.
А сега, въпреки че 90-95% от власите в Бг. продължават да имат българско етническо самоопределяне, официална Румъния се оплаква от тяхната несъществуваща асимилация, претопяне.
Власи = хора с румънски роден език и българско етническо самосъзнание.
Власите не са румънци, а българи.
3. Що касае другите румъно-езични граждани/жители на Бг., румъно-езичните цигани:
В Румъния има румъно-езични, унгаро-езични, турко-езични и цигано-езични цигани.
Никой в Румъния не счита румъно-езичните цигани за румънците, въпреки че родният им език е румънски.
Те се различават достатъчно от румънците (са видимо по-чернокожи) за да могат да се интегрират в румънски етнос и за да стане объркване между тях и румънците (независимо че и рударите имат като роден език румънският).
Румънците имат същото презрително отношение към тях, както към другите цигани (цигано-, турско- или унгарско-езични)
През Втората Световна Война много от тях са били депортирани от фашисткия режим на Антонеску в Приднестровието (редом до много от другите цигани), въпреки че те са протестирали с такива думи като: "Ние не сме цигани! Ние не говорим цигански! Родният ни език е румнски, ние сме румънци!".
(за това има подробности в том 9 от "История на Румънците" на Румънската "Академия")
https://www.universenciclopedic.ro/istoria-romanilor-vol-ix
Вероятнорумънските власти са твърде сърдити че румъно-езичните българи в България са в пълен, доброволен процес на асимилация или в процес да си създадат собствен народ (рударите) и така Румъния няма да може в бъдеще да се вмеси във вътрешните работи на Бг.
4. В Румъния понастоящем има твърде малко българи като те станат все по-малко от преброяване до преброяване. Поради числеността им, те не представляват никаква заплаха за териториалната сигурност и цялост на Румъния.
Това за разлика от румъно-езичните цигани в Бг. Така че е добре че те искат да станат българи. Доколкото знам сред тях тече процес за доброволна асимилация понеже българите за тях са по-престижни (все пак те живеят в България, а не в Румъния, Цигания или Рудария)
5. Румъния определено има териториални претенции спрямо Бг. Прочетете румънските учебници по "история" (одобрени от рум. Министерство на Образованието, тоест от официална Румъния). Там пише че "през трагичната 1940 г. Велика Румъния е престанала да съществува като Румъния беше принудена да отстъпи територии в полза на Унгария, Съветски Съюз и Бг.". Там се внушава или пише директно (зависи от колектива на автори, тоест от издателството) че Бг. и Съветски Съюз (днес Украйна) са крадци на румънски "изконни" земи. Говор на омраза. Защо да има "проповядване" на омраза в Румъния срещ Бг. и Украйна ако Румъния не възнамерява да "си върне" Южна Добруджа от крадец България някога в бъдеще???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки