Поход на традиционното християнско семейство като контрапункт на Бургас прайд


Поход на традиционното християнско семейство като контрапункт на Бургас прайд
10 Юни 2022, Петък


Ето как можете да се присъедините към празника в морския град

Автор: Светлана Николова

Юни да бъде отбелязан в календара на обществените събития като Месец на семейството. Това предлагат ентусиасти, които бързо набират съмишленици в цялата страна. Тематичен празник на семейството миналата година се проведе в София. Тази година, освен столицата, домакини са още Русе и Бургас.

"Идеята е да защитаваме традиционното християнско семейство като го направим под формата на насърчение за семействата. Организираме празник, забавление, игри за деца, ще има същевременно и много награди.
Защо сме избрали юни?
Юни, за жалост, в Европа е обявен като месец на ЛГБТ. Тоест, на гейовете и на лесбийките. Все повече виждаме, че в различни европейски страни навсякъде се слагат знамена на дъгата и се налага, че в европейските страни това е традиционно запазен месец за тях.
В България все още не е по този начин. Ние смятаме, че след като имаме Първи юни, Ден на детето, че можем да посветим целия месец на традиционното семейство, което се състои от мъж и жена", коментира Давид Александров, организатор на събитието в национален план.



"Събитието, което организираме, е антипод на гей прайда, който се организира в града ни. Но целта ни е да няма конфронтация, а хората да бъдат насочени в положителна насока към това, което всъщност е правилното и нормалното за човешкото естество – семейство от мъж-баща, майка-жена и техните деца", добавя Златко Господинов, който отговаря за организацията в Бургас.

Желаещите да се присъединят към празника на семейството, ще се събират на 11 юни, събота, в 18,00 ч. пред сградата на общината. Заедно ще продължат до Морската градина, където ще се включат в множество игри и забавления за децата, за да изкарат всички един незабравим ден.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки