Експерти на РИОСВ-Бургас не откриха увредени растителни видове на плаж "Алепу"


Експерти на РИОСВ-Бургас не откриха увредени растителни видове на плаж "Алепу"
09 Юни 2022, Четвъртък


На 7 юни украински джип заседна в дюните на защитената територия

Автор: Десант

Експерти на РИОСВ-Бургас са проверили морски плаж „Алепу“ след сигнал за паркирал украински джип в дюните в южната част на пясъчната ивица. Инцидентът е станал на 7 юни. Ден по-късно, на 8 юни, екоинспектори са огледали на място за нанесени щети в защитената територия.



„Проверката установи следи от преминаване на моторно превозно средство върху плажната ивица с дължина около 60 м. Следите са извън границата на защитената територия - природна забележителност „Пясъчни дюни в местността „Алепу“, но попадат в границите на защитена зона „Ропотамо“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

От преминаването на автомобила през пясъчните дюни не са установени увредени растителни видове. Нарушителят обаче ще бъде санкциониран по реда на Закона за биологичното разнообразие за навлизане в защитена територия“, съобщават от пресцентъра на РИОСВ-Бургас.



За да се предотвратят подобни нарушения в бъдеще, от екоинспекцията ще поставят отново информационни табели, означаващи защитената територия и указващи забранителния режим, определен със заповедта за обявяването ѝ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки