Предстои изграждането на нов парк в Бургас, вижте къде ще се намира


Предстои изграждането на нов парк в Бургас, вижте къде ще се намира
08 Юни 2022, Сряда


Отговорите дава главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов

Автор: Силвия Горанова

Започна събарянето на старите бараки зад Трета поликлиника в Бургас. Допреди няколко години там се намираше Кожния диспансер, който обаче се премести на друго място. Оттогава теренът с обща площ около 2 декара стои неизползваем.

Бургазлии се питат какво ще има на мястото на премахнатите стари сгради? Отговорите дава главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов.

„Някои от материалите, най-вече дървеният материал, ще бъдат прибрани и запазени, за да могат да се използват за направата на интересна градска мебел. А иначе целият парцел е с променено предназначение – от здравни нужди, той ще се превърне в отреждане за парк“, обяснява Бурулянов.

Идейният проект на новата градска зелена зона вече е в заключителна фаза. Изграждането на парка ще започне следващата година.

„Осигурени са до момента средства за проектирането, а от бюджета за следващата година ще бъдат осигурени и средства за някои от първите дейности, които са съпътсващи строителството, казва още главният архитект на Бургас.

Проектът е дело на бургаско архитектурно студио. Когато е напълно готов, той ще бъде представен на бургаската общественост, предстоят и няколко обществени обсъждания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки