Подмяната на уличното осветление в община Поморие е към края си


Подмяната на уличното осветление в община Поморие е към края си
Ключови думи: поморие, осветление, лампи
07 Юни 2022, Вторник


Най-голямата полза от този проект ще се види отразена в сметките за ток, които през идващата зима трябва да бъдат значително намалени

Автор: Янко Крумов

Един от най-важните проекти в Поморие в навечерието на летния сезон – подмяната на уличното осветление, е към своя край. Процедурата по избор на изпълнител беше започната още през зимата, но заради юридически спънки същинската дейност стартира преди близо месец.

Към момента напълно са подменени крушките на уличните лампи в Каменар и Ахелой, както и в старата градска част на Поморие. Очакванията са преди активния туристически сезон в целия общински център вече да има нови осветителни тела.

Новите лампи ще бъдат включени в единна система на управление. Което ще дава възможност да се коригира силата на светлината през тъмната част на денонощието, когато няма движение по улиците.

Системата също така ще подава информация в реално време кои осветителни тела не работят и се нуждаят от подмяна или ремонт. Но най-голямата полза от този проект ще се види отразена в сметките за ток, които през идващата зима трябва да бъдат значително намалени.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки